Λάρισα

Μάξιμος: Διορθώσεις στο ασφαλιστικό των ομογενών Παλιννοστούντων Ποντίων

«Οι ομογενείς Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση και οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας, που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα ευαισθησία, καθώς πέρασαν τα πάνδεινα. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν οι επιβεβλημένες διορθώσεις και στο ασφαλιστικό». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ομογενών Ελληνοποντίων Λάρισας με αφορμή το υπό διαβούλευση νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ενημέρωσαν τον κυβερνητικό βουλευτή για την πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματίων Παλιννοστούντων Ελληνοποντίων να γνωστοποιήσει με επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, άλλα και τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, τις δυσκολίες που έχει επιφέρει ο νόμος 4387/2016 στους ηλικιωμένους ομογενείς Ελληνοπόντιους που ήρθαν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, ένας μεγάλος αριθμός υπερήλικων ομογενών δεν πληροί τις προϋποθέσεις (30 και 40 έτη) που θέτει ο νόμος για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν και παράλληλα δημιουργεί και ανυπέρβλητα κοινωνικά προβλήματα από τη στέρηση ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Προκειμένου, λοιπόν να αποτραπεί η αδικία που συντελείται ενάντια σε ανθρώπους που ήρθαν να εργαστούν και να ζήσουν στη πατρίδα κατόπιν παρότρυνσης των ελληνικών κυβερνήσεων στο παρελθόν, ζητούν να υπάρξουν οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αλλαγή των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αφού άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων του συλλόγου δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να βρεθεί μια δικαιότερη λύση.

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ομογενών Ελληνοποντίων Λάρισας ήταν ο πρόεδρός της και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Καζαζίδης, η γραμματέας κ. Μαρία Μινασιάν και τα μέλη  οι κ.κ. Γιώργος Καραπετιάν και Ανδρανίκ Σαχναζαριάν, καθώς και η κα Ηλιάνα Σαχναζαριάν.

 

Previous ArticleNext Article