Λάρισα

Μάξιμος: “Δεν χρειάζονται ακραίες κορώνες για τον κορονοϊό!”

«Έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές όλου του πλανήτη, των κοινωνιών μας. Το κράτος, η πολιτεία, βεβαίως, θα πρέπει να κάνει αυτά που πρέπει. Αλλά είναι και ζήτημα ατομικής ευθύνης, προσωπικής ευθύνης ενός εκάστου και εκάστης εξ ημών. Δίνουμε όλοι εξετάσεις αναμφίβολα. Και η κοινωνία των πολιτών, και το κράτος, και οι θεσμοί του, τα όργανά του. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με τα μέσα που έχουμε». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα καλησπέρα» και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι «όλα αυτά πρέπει να γίνονται με διάκριση. Ακούω νουνεχείς ιεράρχες, οι οποίοι λένε ότι καλό είναι να μένουν στην οικία τους και να προσεύχονται κατά μόνας, όσοι είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία γίνεται με ιδία βουλήση, δεν επιβάλλεται. Επομένως, ούτε θα πρέπει να διαφημίζεται. Θα πρέπει να γίνεται με προετοιμασία, με εγκράτεια, με μια διάκριση όπως σας είπα. Ο καθένας ας συναισθανθεί το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί. Βλέπω το τελευταίο διάστημα όλους αυτούς που κατά καιρούς έχουν ξεσπαθώσει υπέρ του χωρισμού εκκλησίας και πολιτείας να ρίχνουν διάφορες κορώνες. Άκουσα πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι τελικά τον ιό τον έφεραν στην Ελλάδα οι πλούσιοι και οι Χριστιανοί. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Λοιπόν, ούτε ακραίους από τη μια πλευρά θέλουμε, ότι ψεκάζοντας με αγιασμό αντιμετωπίζουμε τους κορωνοϊούς, ούτε ακραίους από την άλλη μεριά που λένε να κλείσουν οι εκκλησίες, να απαγορευτούν οι λειτουργίες και όλα αυτά. Όλα μπορούν να γίνουν με μέτρο και με συναίσθηση της ατομικής ευθύνης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Η κοινωνία επιδοκιμάζει την κυβέρνηση 

Για την στάση της Τουρκίας και το μεταναστευτικό ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έδειξε ότι ενήργησε με αποφασιστικότητα, δεν αιφνιδιάστηκε, επιχειρήθηκε στο τριήμερο της αποκριάς, της Καθαράς Δευτέρας, αυτή η εισβολή, ουσιαστικά υποκινούμενη και καθοδηγούμενη από το επίσημο τουρκικό κράτος, μεταναστών και προσφύγων παραβιάζοντας τα χερσαία σύνορα της χώρα και η χώρα έδειξε ότι δεν αιφνιδιάστηκε. Αντιθέτως, είχε άμεσα αντανακλαστικά. Αυτό προκάλεσε οργή και εκνευρισμό στη γειτονική μας χώρα, η οποία βλέπει να καταρρέει το αφήγημά της στη Συρία». Και πρόσθεσε ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει εθνική ομοψυχία σε αυτό το ζήτημα πλην θλιβερών εξαιρέσεων. Η ελληνική κοινωνία σε παμψηφία, σε ποσοστά καθολικά, επιδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό. Νομίζω ότι και η χώρα με αναβαθμισμένο κύρος πια αντιμετωπίζεται από την ΕΕ, γιατί έδειξε ότι είναι ένα σοβαρό κράτος που μπορεί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/y5RQBfoDH0U

Previous ArticleNext Article