Ελασσόνα

Μάξιμος: “Δεν θα χαθεί το 1 εκατ. ευρώ για το δρόμο Βερδικούσα-Μαμαλή”

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση του Γραμματέα Υποδομών και τη διαβεβαίωσή του ότι θα προβεί στις ενέργειες που πρέπει, προκειμένου να μη θα χαθούν τα χρήματα, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στον δήμο Ελασσόνας». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Βερδικούσας κ. Κώστα Τσέτσιλα για τον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα προς τον δήμο Ελασσόνας, καθώς εκπνέει ο προβλεπόμενος χρόνος για τη συμβασιοποίηση των έργων (πρόκειται ουσιαστικά για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Βερδικούσας-Μαμαλή) επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, που δεσμεύτηκε να παράσχει εύλογη παράταση χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ζημιές που υπέστη το οδικό δίκτυο του δήμου Ελασσόνας, που επλήγη από φυσική καταστροφή στις 26.02.2018, με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών (18.02.2019-Αρ. Πρ. ΦΠΡ03/ΟΙΚ 772) εγκρίθηκε η δέσμευση 1 εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάστασή του. Με την Απόφαση αυτή δεσμεύεται ο δήμος, εντός 1 έτους από την έκδοσή της, να προβεί στη συμβασιοποίηση των έργων, δηλαδή έως τις 18.02.2020. Ωστόσο, μετά τη διατύπωση του σχετικού αιτήματος για την παράταση της ανωτέρω προθεσμίας, όπως ενημέρωσε ο κ. Καραγιάννης τον Λαρισαίο βουλευτή «η αρμόδια υπηρεσία (ΕΥΔΕ -ΚΣΣΥ) κρίνει θετικά να δοθεί η παράταση για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους που επικαλείται το αίτημα του δήμου. Στο διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, καθώς και της παράτασης που θα δοθεί, ο δήμος οφείλει να επισπεύσει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμβασιοποίησης των έργων».

Previous ArticleNext Article