Λάρισα

Μάξιμος για 13η Γιορτή Ακτινιδίου: H αγροτική παραγωγή “μένει πίσω”

«Σήμερα, με την ακολουθούμενη πολιτική, η αγροτική παραγωγή “μένει πίσω” αδυνατώντας να δώσει την αναπτυξιακή πνοή που μπορεί στην οικονομία. Το γεγονός αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην επαρχία που μαραζώνει. Αν θέλουμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγροτική οικονομία είναι η κινητήριος δύναμη στην περιφέρεια. Συνεπώς, οι πολιτικές που την ενισχύουν πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς τον Δήμο Τεμπών για την 13η Γιορτή του Ακτινιδίου.

Αρδευτικό Πυργετού – Αιγάνης

Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές για την πρόσκληση, στην οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, λόγω της συμμετοχής του στη Σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Σότσι της Ρωσίας, υπογραμμίζει ότι «το ακτινίδιο, ως βασικό προϊόν και σήμα κατατεθέν της περιοχής, δεν εξαιρείται από την συνολικότερη προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την ενδυνάμωση της αγροτικής παραγωγής. Ειδικά για το ακτινίδιο, θυμούμαι τη γόνιμη συνεργασία που είχα ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αιγάνης κ. Κώστα Ζαφείρη για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καλλιέργειας στην περιοχή. Με την ένταξη του έργου “Αρδευτικό δίκτυο Πυργετού – Αιγάνης” του δήμου Τεμπών στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και την υλοποίησή του, το υφάλμυρο νερό δεν αποτελεί πλέον περιοριστικό παράγοντα για την ποιότητα του ακτινιδίου και την επέκταση της καλλιέργειας. Παράλληλα, με την μείωση του ελάχιστου αριθμού μελών για τη σύσταση Ομάδας Παραγωγών στα Οπωροκηπευτικά, ειδικά για το Ακτινίδιο, δόθηκε η δυνατότητα για ευκολότερη σύσταση ευέλικτων συνεργατικών σχημάτων, που μπορούν να αξιοποιούν επιχειρησιακά προγράμματα για την βελτίωση και προώθηση του προϊόντος».

Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει στο μήνυμά του συγχαίροντας «το δήμο Τεμπών και όλους όσοι κοπίασαν για τη διοργάνωση αυτής της γιορτής» και εύχεται καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις.

 

Previous ArticleNext Article