Ελασσόνα

Μάξιμος από Ελασσόνα: “Να απαλλαγούμε από ψευδαισθήσεις και να ανασκουμπωθούμε!”

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκπροσώπησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 104η επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης και επαρχίας Ελασσόνας από τον οθωμανικό ζυγό.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, τιμούμε την απελευθέρωση της Ελασσόνας και όσους έδωσαν το αίμα τους για να είναι ελληνική κάθε σπιθαμή του τόπου μας. Όλους αυτούς που μας κληρονόμησαν τούτη την πατρίδα, που όπως είπε ο Μακρυγιάννης ‘‘την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι’’. Καθήκον, επομένως, όλων μας, του κάθε Έλληνα πολίτη, είναι να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια.

Στις σημερινές δύσκολες για τον ελληνισμό στιγμές, που απειλούνται ευθέως η κυριαρχία μας και όσα κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές καθώς γείτονες αλαζονικοί και ανιστόρητοι ανεύθυνα αναμοχλεύουν αλυτρωτισμούς, εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Οφείλουμε πλέον να αφυπνισθούμε, να απαλλαγούμε από φθοροποιές ψευδαισθήσεις και να ανασκουμπωθούμε, να δουλέψουμε για την αναγέννηση της Ελλάδας. Πρωτίστως οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την οικονομία μας, την παραγωγική μας δομή, και να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης που διαθέτουμε. Ταυτόχρονα, όμως, να θεμελιώσουμε την παιδεία μας σε στέρεες βάσεις, με πυξίδα τις αρχές της αξιοκρατίας και της φιλοπατρίας. Δυστυχώς, αυτές τις κρίσιμες ώρες, το καράβι της χώρας κλυδωνίζεται. Ο κίνδυνος να εξοκείλουμε είναι πάντα πιθανός. Η αλλαγή πορείας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη».

%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%bf%ce%bd%ce%b1-1

 

 

Previous ArticleNext Article