Λάρισα

Μάξιμος: “Αποδομήσαμε την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία!”

Στο έργο που επιτέλεσε ο Τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, όσο είχε την πολιτική του ευθύνη ο ίδιος, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην πρώτη συνάντηση των  μελών του Τομέα υπό τη νέα Τομεάρχη Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Ο Αναπληρωτής, πλέον, Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Χαρακόπουλος, στην τοποθέτησή του σημείωσε τα εξής:

«Ζήτησα από τη νέα Τομεάρχη Παιδείας, την καλή συνάδελφο Νίκη Κεραμέως να με ενημερώσει για την πρώτη συνάντηση των μελών του Τομέα με τη νέα ηγεσία, προκείμενου να έχω τη δυνατότητα να σας ευχαριστήσω και δια ζώσης -πέραν της ευχαριστήριας επιστολής που σας απέστειλα- για τη συνεργασία που είχαμε όλους αυτούς τους μήνες που είχα την ευθύνη του Τομέα Παιδείας. Σας ευχαριστώ και ζητώ την κατανόησή σας γιατί πολλές φορές, κυρίως προς τον Γραμματέα και τους Συντονιστές, ήμουν ιδιαίτερα απαιτητικός ενοχλώντας τους και μεταμεσονύκτιες ώρες, στη μια και στις δυο το πρωί, όταν είχαμε εκπρόθεσμες τροπολογίες με διαδικασίες επείγοντος. Πιστεύω όμως ότι κατά κανόνα λειτουργήσαμε με γρήγορα ανακλαστικά και στέρεη επιχειρηματολογία. Η λειτουργία του Τομέα Παιδείας αποτέλεσε παράδειγμα και προς άλλους τομείς. Αποδομήσαμε τον δήθεν “εθνικό διάλογο για την παιδεία” της επιτροπής Λιάκου, που πραγματοποιήθηκε εκτός του καθ’ ύλην αρμόδιου οργάνου που δεν είναι άλλο από το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, το ΕΣΥΠ. Λυπούμαι διότι και ο νέος υπουργός Παιδείας, ο κ. Γαβρόγλου, στις ανακοινώσεις του για τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξακολουθεί να αγνοεί επιδεικτικά το ΕΣΥΠ, δικαιώνοντας τον νυν Πρόεδρο του Θεσμού αυτού που καταγγέλλει ότι έχουν “διακοσμητικό ρόλο”!

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο χώρος της παιδείας -ακριβώς γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια, μας έφερε ένα νέο, τρίτο κι αχρείαστο μνημόνιο- κατέστη πεδίο εξετάσεων αριστεροσύνης. Απαντήσαμε με επιχειρήματα στην κατάργηση των Πρότυπων και την υποβάθμιση των Ολοήμερων σχολείων, την επαναφορά των αιώνιων φοιτητών και την απαξίωση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων. Αναδείξαμε την λογική της ισοπέδωσης προς τα κάτω, στο όνομα της ισότητας, που διαπνέει την πολιτική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση. Ταυτόχρονα επεξεργαστήκαμε και καταθέσαμε στη Γραμματεία Προγράμματος και στη νέα Τομεάρχη τις προγραμματικές μας θέσεις για την παιδεία του αύριο, που δεν προλάβαμε να παρουσιάσουμε.

Επιστέγασμα της δουλειάς που επιτελέσαμε ήταν η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματός μας Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία κατέδειξε με στοιχεία την απαξίωση της δημόσιας παιδείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως αναγνώριση του έργου μας συνιστά και η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παιδεία και την κατάρτιση στη χώρα μας, η οποία ουσιαστικά αντιγράφει την επιχειρηματολογία της δικής μας κριτικής.

Θέλω, λοιπόν, για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη γνώση που μου μεταλαμπαδεύσατε και τις εμπειρίες που αποκόμισα από την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία μας. Όπως μου είπε και ο πρόεδρος του κόμματος, όταν μου ανακοίνωσε την τοποθέτησή μου ως αρμόδιου για τα θέματα της Δημόσιας Τάξης και της Προστασίας του Πολίτη, η γνώση ποτέ δεν πάει χαμένη, είναι πάντα χρήσιμη!

Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά που κάναμε στον Τομέα θα συνεχιστεί με επιτυχία από τη νέα Τομεάρχη και τους συνεργάτες της αναπληρωτές τομεάρχες. Παραδίδοντας τη σκυτάλη σε άξια χέρια, ελπίζω όλα όσα επεξεργαστήκαμε, σύντομα να έχουμε την ευκαιρία ως κυβέρνηση να τα κάνουμε πράξη!»

Από την πλευρά της η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο για το έργο που επιτέλεσε και τον πλήρη φάκελο που της επέδωσε με τις προγραμματικές θέσεις που επεξεργάστηκε ο Τομέας.

%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-1

Previous ArticleNext Article