Ελασσόνα

Λ.Σ. Τσαριτσάνης: Αυτό που όλοι απευχόμασταν δυστυχώς έγινε!

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες σε έναν από τους πιο άθλιους δρόμους στο νομό Λάρισας: το δρόμο της Μελούνας.

Είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος από τα Γυμνάσια της Ελασσόνας- «κόκκινο εικονοστάσι»- έως την είσοδο της Τσαριτσάνης όπου καταλήγει στην Εθνική Οδό Λάρισας- Κοζάνης.

Ο δρόμος αυτός δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο οχημάτων, αγροτικών κυρίως, και είναι καταρχήν αναγκαίος για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κάμπο της Τσαριτσάνης, συνεχίζει προς τον Ομαδικό Αμπελώνα και φτάνει ως την Αετοράχη, εξυπηρετώντας και τους κατοίκους των χωριών αυτών.

Χθες λοιπόν ένα όχημα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τις λακκούβες έφυγε από το οδόστρωμα και τούμπαρε στα χωράφια. Οι επιβαίνοντες κινδύνεψαν σοβαρά και μάλιστα η συνοδηγός, που εκτινάχθηκε από το όχημα, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο.

Έχουμε αναδείξει ως Λαϊκή Συσπείρωση ξανά και ξανά το ζήτημα.

Πριν είναι αργά. Πριν συμβεί κάτι χειρότερο…
Η περιφέρεια να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις, να αφήσει στην άκρη τις διακυρήξεις περί «έργων» και «ανάπτυξης», την υπερπροβολή της κάθε βιτρίνας και τις δημοσιότητες…
και να δώσει λύση επιτέλους, φτιάχνοντας το δρόμο.

Η αγανάκτηση που υπάρχει στην τοπική κοινωνία, να γίνει συνείδηση ότι πρέπει ο λαός και οι φορείς της περιοχής να διεκδικούν. Πρέπει να απαιτούν. Να μην κάνουν πίσω από τις ανάγκες τους. Να μη συμβιβαστούν με το «εφικτό», και τα «τόσο μπορούμε, τόσα κάνουμε».
Δεν μπορεί να κάνουν «παρέλαση» τα εκατομμύρια ευρώ των ΕΣΠΑ κλπ. για να θυσαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι και τα συμφέροντα, και όταν χρειάζεται κάτι απλό για να εξυπηρετηθούν λαϊκές ανάγκες να μην… υπάρχει φράγκο!
Έλεος πια!

Δεν γίνεται να «κάνουμε το σταυρό» κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο δρόμο ούτε να «προσευχόμαστε» να μη γίνει τίποτα χειρότερο.

Με όση φωνή έχουμε, καλώντας όλη η τοπική κοινωνία να κάνει το ίδιο, απαιτούμε άμεσα να γίνει ο δρόμος… Να βρουν τα λεφτά και τον τρόπο. Είναι υποχρέωσή τους και δεν μας κάνουν καμία χάρη.

Λαϊκή Συσπείρωση Κοινότητας Τσαριτσάνης

Previous ArticleNext Article