Ελασσόνα

Λαική Συσπείρωση Ελασσόνας: Μας αλλάξανε τα φώτα

Μόνο ειρωνικά μπορεί να ειπωθεί η γνωστή λαϊκή ρήση. Και μάλιστα, από ένα σημείο και έπειτα, το απλό καλαμπούρι που γίνεται στα χωριά μας, να καταντήσει κυριολεξία.

Ο λόγος για την εγκατάλειψη που έχουν αφεθεί τα περισσότερα χωριά του Δήμου Ελασσόνας, με υπαιτιότητα της Δημοτικής αρχής. 

Από πού να ξεκινήσει κανείς, από αγροτικούς και κτηνοτροφικούς δρόμους, από υποδομές κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας όπως τα Αγροτικά ιατρεία, από εσωτερική οδοποιία με λακκούβες – παγίδες θανάτου; Μακρύς ο κατάλογος. 

Τελευταία, μεγάλος αριθμός δημοτών διαμαρτύρεται για την παντελή έλλειψη μέριμνας για αντικατάσταση λαμπτήρων φωτισμού στα χωριά μας.

Εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης που επικοινώνησαν με αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας διαπίστωσαν την αδυναμία της Δημοτικής αρχής να επιλύσει και τόσο απλά καθημερινά προβλήματα. Ως εκεί έφτασαν στην Τοπική Διοίκηση, να μην μπορούν να αλλάξουν στα χωριά μια λάμπα!

Φιέστες  και νταβαντούρι για το «άρτος και θεάματα» μα στα χωριά και όχι μόνο, κυριολεκτικό σκοτάδι. 

Βέβαια, ίσως επιθυμούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα και τις συνειδήσεις, για τον δρόμο που τραβά η Τοπική Διοίκηση, τωρινή και παλαιότερη, σε θέματα καθημερινότητας που έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα της, ως μηχανισμός του κράτους, φορομπηχτικό, άτεγκτο, με μοναδική φροντίδα να υπηρετεί την επιχειρηματικότητα. 

Πως αλλιώς να εξηγηθεί, η πρεμούρα που έδειξαν για την φέτα πρόσφατα, αλλά δε βρέθηκε κανείς να πει καμιά κουβέντα για τους κτηνοτρόφους, με τι τιμή και σε τι συνθήκες παράγουν τον «λευκό χρυσό»; σε χωριά εγκαταλειμμένα από την  κεντρική εξουσία και την Τοπική Διοίκηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την αδιαφορία και απαιτεί άμεσα να δοθεί λύση. Καλεί τους αγροκτηνοτρόφους και όσους ζουν στα χωριά μας να διεκδικήσουν και τα αυτονόητα και να μην ανεχτούνε πλέον αυτή την κατάσταση. Είναι ώρα εμείς να τους αλλάξουμε τα φώτα!!

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Οι Δημ. Σύμβουλοι: 

Αβρανάς Δ., Βακράτσας Ν.

Οι τοπικοί πάρεδροι:   

Λυκουδίου Περιστέρης Ε.

Γερανείων Αλεξίου Κ., 

Previous ArticleNext Article