Ελασσόνα

Λαική Συσπείρωση: Διακοπή της ΔΕΗ προκάλεσε προβλήματα σε χωριά στο Δήμο Ελασσόνας

Αγανάκτηση προκάλεσε η πολύωρη διακοπή ρεύματος την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη που είχε προγραμματιστεί από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 και τελικά επεκτάθηκε μέχρι και τις 18.00 το απόγευμα, ειδικά στα χωριά του πρώην Δήμου Ολύμπου και της πρώην Κοινότητας Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας.

Να σημειώσουμε ότι ήταν εκατοντάδες οι επισκέπτες στα χωριά της Καρυάς, τη συγκεκριμένη Κυριακή, λόγω της καθιερωμένης εκδήλωσης των παραρτημάτων Λάρισας και Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ για την ορκωμοσία των πρώτων αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ στο Όλυμπο και του εορτασμού της Μονής Κανάλων.

Μάλιστα τα παραπάνω είχαν επισημανθεί προς τη διοίκηση της ΔΕΗ και προς τον Δήμο Ελασσόνας από κατοίκους και φορείς της πρώην Κοινότητας Καρυάς ώστε να μεταθέσει τις όποιες εργασίες για επισκευές του δικτύου σε άλλη ημερομηνία.

Παρ΄ όλα αυτά η ΔΕΗ προχώρησε στην πολύωρη διακοπή ρεύματος, η οποία   προκάλεσε προβλήματα και ζημιές σε κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής.

Η ΔΕΗ Α.Ε. μπορεί χωρίς χρονοτριβή να κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά, ποιμνιοστάσια και γεωτρήσεις στην περιοχή μας, λόγω αδυναμίας πληρωμής των φουσκωμένων λογαριασμών της, δεν δείχνει όμως τα ίδια αντανακλαστικά όταν πρέπει να συντηρήσει το δίκτυο της, να αποκαταστήσει βλάβες και ζημιές, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες στον λαό.

Αυτό φυσικά δεν γίνεται τυχαία αλλά γιατί η ΔΕΗ στα πλαίσια της απελευθέρωσης της ενέργειας, που στήριξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ, τα βλέπει όλα σαν κόστος- όφελος, οπότε από την μία θα επιτίθεται στον λαό με αγριότητα και από την άλλη θα παρέχει κακοσυντηρημένα δίκτυα και προβληματικές υπηρεσίες στο λαό, χωρίς να λογαριάζει την ταλαιπωρία και τις ζημιές που υφίστανται τα λαϊκά στρώματα.

Και από αυτό το συμβάν, να βγάλουν οι εργαζόμενοι, οι αγροτοκτηνοτρόφοι και οι επαγγελματίες της περιοχής τα συμπεράσματά τους και να συνταχτούν στην πάλη για πραγματικά Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού πλήρως κοινωνικοποιημένη όπου θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον λαό για την κάλυψη των αναγκών του.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

Previous ArticleNext Article