Λάρισα

Λάρισα: Ξεκινά επιχειρήση μαζικών τεστ για κορωνοϊο στην καραντίνα της Νέας Σμύρνης

Σχέδιο για μαζικότερα τεστ για κορωνοϊο θα υλοποιηθεί από σήμερα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, μετά τα τελικά αποτελέσματα τα οποια αποκάλυψαν ότι υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στο στενό περιβάλλον του 32χρονου Ρομά, θέτοντας  ένα μεγάλο μέρος της περιοχής σε καραντίνα.

Ο τελικός αριθμός των 20 θετικών κρουσμάτων από τα 29 δείγματα, ήδη από χθες έχει «σημάνει συναγερμό» στο υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Λαρισαίων ώστε να οριοθετηθεί η περιοχή και να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  σήμερα αναμένεται  το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ της Λάρισας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο,  αλλά και τα δυο ιδιωτικά κέντρα της πόλης, να προχωρήσουν σε μεγάλο αριθμό τεστ πέρα από τον στενό κύκλο του 32χρονου Ρομά, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να καταφθάσει και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Αθήνα.

Σημειώνεται πως αυτό το σχέδιο αποτελεί την δεύτερη φάση της επιχείρησης που υλοποιεί ο ΕΟΔΥ, μετά τον έλεγχο ιχνηλάτησης που έγινε χθες στο στενό περιβάλλον του 32χρονου.

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article