Λάρισα

Λάρισα:Ξεκίνησε η εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια από τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το πρωί στη Λάρισα στο πλαίσιο των δράσεων για την ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας που υλοποιούν το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς σε συνεργασία με την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιείται και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή απευθύνεται σε μαθητές α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση που έστησε το Ι.Ο.ΑΣ. Π. Μυλωνάς στον αύλειο χώρο και στο νέο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας στη συνοικία Αβέρωφ.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και πολιτών που επισκέπτονται το χώρο γίνονται βιωματικά σεμινάρια που ήδη από την πρώτη ημέρα ενθουσίασαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν σε προσομοιωτή σε διάφορες οδηγικές συνθήκες για να κατανοήσουν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τους κινδύνους που εγκυμονεί η όποια λάθος κίνηση στο τιμόνι, η απόσπαση της προσοχής ακόμη και η παρότρυνση για ενέργειες από τους συνοδηγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δράσης κάθε απόγευμα (πλην της Δευτέρας) θα πραγματοποιούνται σε δύο διαφορετικά τμήματα οι αντίστοιχες εκπαιδεύσεις για ενήλικες. Οι ώρες των τμημάτων ενηλίκων είναι 15:00 έως 18:00 και 16:30 έως 19:30.

Με την ευκαιρία της έναρξης της δράσης στη Λάρισα σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μία σεμνή τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της περιφέρειας η επίσημη έναρξη του προγράμματος, παρουσία του.

Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού, των βουλευτών κ.κ. Χ. Κέλλα, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, Αννας Βαγενά μέλους της ίδιας επιτροπής, του διοικητή της τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, του προϊσταμένου β/βαθμιας εκπαίδευσης Γ. Καψάλη, εκπροσώπου της α/βαθμιας εκπαίδευσης, του διευθυντή Λειτουργίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Δ. Μανδαλώζη, του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καλομπάτσιου, του προέδρου του Π.Σ. Β. Πινακά και άλλων καλεσμένων.

H εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς των επισήμων που τόνισαν τη σημασία της ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας αλλά και ομιλία για την Οδική Ασφάλεια, από την πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Π. Μυλωνάς Βασιλική Μυλωνά, η

οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας για την αποφυγή των ατυχημάτων και τη σωστή οδική συμπεριφορά όλων.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης πολλοί από τους προσκεκλημένους είχαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία στους προσομοιωτές.

larisanew.gr – paidis.com

 

Previous ArticleNext Article