Λάρισα

Κ. Μπαργιώτας: «Προέχει η ασφάλεια του πολίτη»

Την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας επισκέφθηκε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Μπαργιώτας και συνομίλησε τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Σκριάπα, όσο και με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ασφάλεια. Ο βουλευτής ανέφερε «Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί θέλουμε να δηλώσουμε την στήριξη και συμπαράσταση μας στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, που δίνουν καθημερινά ένα πολύ δύσκολο αγώνα. Προέχει η ασφάλεια του πολίτη. Το δικαίωμα στην ασφάλεια για κάθε πολίτη είναι θεμελιώδες. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται παντού. Η λύση είναι περισσότερη αστυνόμευση. Έχουμε αρκετούς αστυνομικούς, αλλά νομίζω ότι αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να έχουμε σύγχρονη αστυνομία. Η έμφαση πρέπει να δοθεί κυρίως στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, έτσι ώστε και με τη χρήση της τεχνολογίας να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα και να εμπεδωθεί ένα αίσθημα ασφάλειας».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, κ. Ζήση Μπρούζα, και τον Διοικητή του 1ου Σταθμού και συζήτησαν για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Ο κ. Μπαργιώτας δήλωσε «Με πενιχρά μέσα και έχοντας υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές μισθών καλείστε κάθε χρόνο, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, να εργαστείτε υπό αντίξοες συνθήκες. Δυστυχώς, η περσινή τραγωδία στο Μάτι ανέδειξε χρόνια προβλήματα, όπως η έλλειψη προσωπικού, η ανυπαρξία συντονισμού και η παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων. Πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του συστήματος πολιτικής προστασίας της χώρας, ώστε να μην βασιζόμαστε μόνο στο φιλότιμο των ανθρώπων που ρίχνονται στη φωτιά».

Τέλος, επισκέφθηκε τον Διευθυντή και τον Αρχιφύλακα του Σωφρονιστικού καταστήματος Λάρισας, συναντήθηκε με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ΠΟΣΥΕ) αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) και ενημερώθηκε για την υποστελέχωση της εσωτερικής φύλαξης, ένα γεγονός που είχε αναδείξει και στη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας.

Previous ArticleNext Article