Λάρισα

Κόκκαλης: Τελευταία εθνική επέτειος με μνημονιακό καθεστώς για τους Έλληνες

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα, συμμετείχε σήμερα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αμέσως μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, ο κ. Κόκκαλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή ημέρα είναι σπουδαία και σημαντική για το έθνος μας, το οποίο ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στον κατακτητή και αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, δίνοντας έναν δίκαιο υπέρ πάντων αγώνα.

Η σημειολογία είναι έντονη και οι αναφορές στο σήμερα πολλές. Η μέρα αυτή όμως είναι σημαντική για έναν ακόμη λόγο, γιατί είναι η τελευταία εθνική επέτειος  που γιορτάζει η πατρίδα μας υπό το μνημονιακό καθεστώς.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερη αξία να σταθούμε στις προσπάθειες που κατέβαλαν μαζί όλοι οι Έλληνες, όλα αυτά τα χρόνια, με τις όποιες αδυναμίες και τα όποια λάθη, ώστε να βρισκόμαστε σήμερα ένα βήμα πριν την επανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας που απωλέσαμε λόγω της κρίσης και των λαθών του παρελθόντος.

Όσο για εκείνους που είτε πλασματικά, είτε ουσιαστικά εποφθαλμιούν αυτά που δεν τους ανήκουν, θεωρώ πως η σημερινή ημέρα είναι η καλύτερη απάντηση στα νοσηρά σχέδιά τους και μία ξεκάθαρη υπόμνηση πως οι Έλληνες όσες φορές χρειάστηκε στο πέρασμα των αιώνων, έδωσαν και κέρδισαν μάχες γιατί στο dna μας κυλά το υπέρτατο ιδανικό της ελευθερίας.

Η 25η Μαρτίου βέβαια είναι διπλή γιορτή για τους Έλληνες, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά σε όλους και η Παναγιά να βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας».

Previous ArticleNext Article