Λάρισα

Κόκκαλης: Στον εξωδικαστικό μηχανισμό χιλιάδες αγρότες και επαγγελματίες για χρέη προς το δημόσιο έως 50.000 ευρώ

Το «πράσινο» φως για την ένταξη αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών στον εξωδικαστικό μηχανισμό για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία,  έδωσαν την Πέμπτη οι “Θεσμοί”, υιοθετώντας σχετική πρόταση των συναρμόδιων υπουργείων, μεταξύ αυτών και του Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έτσι, από την νέα χρονιά – καθώς θα πρέπει να εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και να αναβαθμιστεί η πλατφόρμα για να υποδεχθεί τις νέες αιτήσεις – όσοι αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με «κούρεμα» έως 85% προσαυξήσεις και ως  95% σε πρόστιμα  και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 120 δόσεις.

Η ρύθμιση αυτή θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, όπως μηχανικούς, δικηγόρους, λογιστές, συγγραφείς, γιατρούς κ.α καθώς και αγρότες που μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε τα εξής: “Σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την οριστική διευθέτηση του μείζονος προβλήματος των οφειλών χιλιάδων πολιτών προς το δημόσιο, όπως αυτό δημιουργήθηκε από την κρίση. Οι εταίροι μας, κατανοώντας τα κενά του υφιστάμενου καθεστώτος, υιοθέτησαν την πρόταση που επεξεργαστήκαμε από κοινού με τα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής ασφάλισης κι συναίνεσαν στο να ενταχθούν στο ευνοϊκό καθεστώς του εξωδικαστικού συμβιβασμού, επαγγέλματα που μέχρι τώρα δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα.

Είναι εξαιρετικά θετικό το ότι σ’ αυτά τα επαγγέλματα συμπεριλαμβάνονται και οι αγρότες, οι οποίοι κινώντας τη σχετική διαδικασία, θα απαλλαχθούν σχεδόν από το σύνολο των προσαυξήσεων και των προστίμων για υποχρεώσεις προς το δημόσιο, πληρώνοντας το υπόλοιπο σε 120 δόσεις.

Είναι προφανές πως η βούλησή μας ως κυβέρνηση, είναι να τελειώνουμε μία και καλή με αυτό το βραχνά, όπως και με τα “κόκκινα” δάνεια, που αποτελούν και το τελευταίο εμπόδιο πριν την οριστική μετάβαση σε μία ξεκάθαρα αναπτυξιακή τροχιά για την ελληνική οικονομία”.

Previous ArticleNext Article