Λάρισα

Κόκκαλης στη βουλή για το αγροτικό: Υπηρετήσατε για δεκαετίες πολιτικές εύκολου δανεισμού και σπατάλης

Επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε την Παρασκευή από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις “υπηρέτησαν πολιτικές εύκολου δανεισμού και σπατάλης και όχι πολιτικές που διευκόλυναν τον αγρότη να παράγει”.

Και πρόσθεσε: “Υπηρετήσατε πολιτικές κόντρα στον πρωτογενή τομέα, με ανυπαρξία σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης. Υπηρετήσατε πολιτικές που δεν προστάτεψαν τον Έλληνα αγρότη – δανειολήπτη. Επί ημερών ΠΑΣΟΚ γιγαντώθηκε ο υπέρογκος δανεισμός των αγροτών με τον παράνομο τοκισμό. Και τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια για να διευκολύνετε τους αγρότες;”

Για μία ακόμη φορά ο Λαρισαίος πολιτικός απεύθυνε κάλεσμα για συγκρότηση ενιαίου μετώπου για την υπόθεση της φέτας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “πρέπει επιτέλους να γίνει εθνική υπόθεση”, καυτηριάζοντας ωστόσο τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ευρωβουλή.

Σε ότι αφορά τη χάραξη πολιτικής στον πρωτογενή τομέα, υπενθύμισε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση την πρόταση που πρέπει να συνδιαμορφώσει η χώρα μας μαζί με τους Έλληνες αγρότες για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. “Ποιό μοντέλο αγροτικής πολιτικής θέλουμε και ποιόν οδικό χάρτη παραγωγής; Αυτά απουσίαζαν από τις δικές σας πολιτικές και ειδικά από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες. Ξεχάσατε τόσα χρόνια να πείτε στους αγρότες τι σημαίνει Κοινή Αγροτική Πολιτική” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός χαρακτήρισε ως “εντελώς προσχηματική” την επίκαιρη επερώτηση της Ν.Δ. για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως “είναι θράσος να μας εγκαλείτε γιατί καθυστέρησαν δύο μήνες συγκεκριμένα μέτρα, όταν από το 2007 πέρασαν 4 χρόνια για να προκηρυχτεί το μέτρο των σχεδίων βελτίωσης”.

Previous ArticleNext Article