Λάρισα

Κόκκαλης: Στηρίξτε άμεσα την κτηνοτροφία

ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Την άμεση στήριξη της κτηνοτροφίας και του ζωικού κεφαλαίου ζήτησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, αφού προηγουμένως είχε δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας.

Ο κ. Κόκκαλης σε σχετική του δήλωση τονίζει:

«Ο πρωτογενής τομέας είναι πυλώνας ανάπτυξης για την χώρα μας. Επειδή πλήγηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια το υπουργείο οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση της συνδεδεμένης  της παραγωγής γάλακτος στους κτηνοτρόφους από 120 σε 100 ανά ζώο.

Οφείλει επίσης να προχωρήσει σε αύξηση της σχετικής πίστωσης τουλάχιστον στο διπλάσιο. Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι είναι εκτός συνδεδεμένης όχι με δική τους υπαιτιότητα. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση των κτηνιατρικών υπηρεσιών προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί οι κτηνοτρόφοι και να εισπράξουμε την συνδεδεμένη. Ειδικότερα να γίνει εκ νέου απογραφή των κτηνοτρόφων που είναι εκτός συνδεδεμένης. Επίσης να δοθεί συνδεδεμένη για το τριφύλλι και να πληρωθούν έως τα μέσα Αυγούστου οι εξισωτικές 2014-2015.

Τέλος να ξεκινήσει η διαδικασία διαχωρισμού των κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ διότι ενώ πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε εισφορές δεν υπάρχει η ανταποδοτικότητα σε περίπτωση ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο.

Θέλω να πιστεύω ότι το υπουργείο θα ακούσει προσεκτικά τις συγκεκριμένες προτάσεις».

 

 

Previous ArticleNext Article