Λάρισα

Κόκκαλης στην υποδοχή του Αγίου Φωτός: Διαρκές θαύμα της Ορθοδοξίας που διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της πίστης

Το Άγιο Φως υποδέχθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μετά το πέρας της τελετής υποδοχής του Αγίου Φωτός, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Υποδεχόμαστε απόψε στη Λάρισα με αίσθημα κατάνυξης το μεγαλύτερο θαύμα της Ορθοδοξίας, το Άγιο Φως. Ένα διαρκές θαύμα από την έλευση του Θεανθρώπου στον κόσμο μας. Ένα θαύμα που διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της πίστης στα εκατομμύρια των Ελλήνων.

Σε όλους εκείνους που παρά τις κακοτοπιές της κρίσης, δεν απώλεσαν την πίστη τους στο Θεό, δεν εγκατέλειψαν τις ελπίδες τους.

Η Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί την απτή, τεκμηριωμένη, εμπειρική απόδειξη ότι στη ζωή υπάρχει ελπίδα και νόημα και πως ο Θεός μάς έχει αγγίξει εκεί που βρισκόμαστε και έχει νικήσει τον έσχατο εχθρό μας.

Η προσδοκία της Ανάστασης φέτος όμως, της  «εορτή των εορτών» όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε, έρχεται και με την προσμονή για “εθνική Ανάσταση” σε μερικούς μήνες για τη χώρα μας.

Χρόνια πολλά σε όλους!”

Previous ArticleNext Article