Λάρισα

Κόκκαλης: Δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη και σε αγρότες δανειολήπτες

Τις λεπτομέρειες της εφαρμογής ενός νέου μέτρου που θα ανακουφίσει χιλιάδες δανειολήπτες της χώρας συζήτησαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο κ. Κουρμούσης ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία της Γραμματείας να παράσχει δωρεάν υποστήριξη σε ευαίσθητες ομάδες δανειοληπτών, στις οποίες κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Κόκκαλη, συμπεριλαμβάνονται και αγρότες.

Η στήριξη αφορά στην δωρεάν νομική εκπροσώπηση τόσο στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού, όσο και στη διευθέτηση των χρεών προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας. Επίσης καλύπτει και τη λογιστική συνδρομή που θα χρειαστεί ο δανειολήπτης.

Σε πρώτη φάση, χρήση της νέας αυτής ευεργετικής διάταξης θα κάνουν περί τους 10.000 δανειολήπτες.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω δια ζώσης για μία ακόμη φορά, την άψογη συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέσα από μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση με τον Γραμματέα κ. Κουρμούση.

Μετά τη μεγάλη τομή που πετύχαμε στο μείζον ζήτημα του υπερδανεισμού, με την ψήφιση του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, με διαρκή διαβούλευση και προπαντός με την άμεση επαφή με τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, υλοποιούμε διαρκώς εμβαλωματικές παρεμβάσεις στην όλη διαδικασία, που στόχο έχουν να την απλοποιήσουν προς όφελος του πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό και οι αγρότες που επιθυμούν να διευθετήσουν τα χρέη τους, έχουν τη δυνατότητα υπό προϋποθέσεις, να τύχουν του ευεργετήματος της δωρεάν στήριξης σε νομικό και λογιστικό επίπεδο.

Συνυπολογίζοντας στα παραπάνω και τη λειτουργία στη Λάρισα του Κέντρου Ενημέρωσης Δανειοληπτών, το οποίο μάλιστα είναι από τα πρώτη που λειτουργούν στη χώρα μας, θεωρούμε πως μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, κάναμε πολλά βήματα μπροστά για την οριστική διευθέτηση ενός τεράστιου προβλήματος με οικονομικές αλλά και κοινωνικές διαστάσεις».

Previous ArticleNext Article