Λάρισα

Κόκκαλης από Επιμελητήριο Λάρισας: Χρονιά επιβεβλημένων μειώσεων στη φορολογία το 2018

Ως χρονιά “επιβεβλημένων” μειώσεων στη φορολογία χαρακτήρισε το 2018 ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας την ετήσια εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, για την υποδοχή του νέου χρόνου.

Ο κ. Κόκκαλης καυτηρίασε για μία ακόμη φορά την απουσία της δέουσας ενότητας στο πολιτικό σύστημα, ζητώντας απ’ όλες τις πλευρές “να βάλουν ένα λιθαράκι και με συνέπεια να προχωρήσουν από τη θεωρία στην πράξη για μία καλύτερη χρονιά”.

Μεταξύ άλλων το κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε: “Σας εύχομαι δύναμη και επιτυχίες κι αυτή η διοίκηση να είναι τόσο επιτυχημένη όσο κα η προηγούμενη. Συνηθίζεται στην κοπή πίτας του επιμελητηρίου να μετατρέπεται σε μία αρένα κομματικών αντιπαραθέσεων. Αυτή όμως η αρένα, υποτιμά πάνω απ’ όλα εσάς τους επιχειρηματίες.

Αν και οι προκλήσεις σήμερα είναι πολλές, αν και δε χρεώθηκαν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια, πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε πως μας λείπει η πράξη. Στη θεωρία παίρνουμε όλοι άριστα. Μας λείπουν λοιπόν οι ξεκάθαρες θέσεις σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτές αναφέρονται στα εθνικά θέματα, είτε και στη φορολογία. Κακά τα ψέματα, η φορολογία είναι υψηλή και το να πει κανείς σήμερα το αντίθετο, είναι σα να υποτιμά τον απέναντι του. Φέτος όμως, είναι η χρονιά της μείωσης, μίας επιβεβλημένης μείωσης.

Από τη θεωρία στην πράξη απέχει η συνέπεια. Προσωπικά με την πρώην διοίκηση δεν ανήκω στον ίδιο πολιτικοϊδεολογικό χώρο αλλά συνεργάστηκα άψογα, όπως κάνω και με την Περιφέρεια, το δήμο Λαρισαίων και θα κάνω και με τη νέα διοίκηση. Οφείλουμε τη συνεργασία σ’ εκείνους που μας ψήφισαν και για το σύνολο της κοινωνίας. Αν όλοι μας βάλουμε ένα λιθαράκι κι αν με συνέπεια πορευτούμε από τη θεωρία στην πράξη, του χρόνου θα είναι μία σαφώς καλύτερη χρονιά για την πατρίδα μας” κατέληξε.

Previous ArticleNext Article