Ελασσόνα

Κόκκαλης από Ελασσόνα: Οι Έλληνες ενωμένοι επιτυγχάνουμε το ακατόρθωτο

Στις λαμπρές εκδηλώσεις για τον 105ο εορτασμό της απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό παρέστη την Παρασκευή εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Κόκκαλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού έθνους. Είναι η ημέρα που το λάβαρο της ελευθερίας σηκώθηκε στην Ελασσόνα στις 6 Οκτωβρίου του 1912.

Όλα αυτά συνέβησαν τη στιγμή που οι Έλληνες κόντρα στα προγνωστικά, με λιγοστά μέσα και με αιώνες σκλαβιάς στην πλάτη τους, έγραψαν με αντρειοσύνη και αυτοθυσία, χρυσή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία.

Πανίσχυρα όπλα στην φαρέτρα των εξαθλιωμένων τότε προγόνων μας, η πίστη στο Θεό και τα ιδανικά της πατρίδας μας, η σπουδαία ιστορία μας, αλλά προπαντός η ομοθυμία. Αυτή ακριβώς είναι και – η σοφότερη όλων – διδαχή για τις μελλοντικές γενιές: Ότι οι Έλληνες ενωμένοι επιτυγχάνουμε το ακατόρθωτο, ενώ διχασμένοι είμαστε ικανοί για το χειρότερο.

 Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτό το σπουδαίο μάθημα ιστορίας καλά άπαντες στη σκέψη μας κι ας πορευτούμε στις δύσκολες μέρες του σήμερα, με αυτό σαν ευαγγέλιο που θα καθοδηγεί τις πράξεις μας.”

Previous ArticleNext Article