Ελασσόνα

Κουρομπίνας Διονύσης: Μονοπάτια- Αναξιοποίητος θησαυρός

Άρθρο του Κουρομπίνα Διονύση υπ. Δημ. Συμβούλου για τον Δήμο Ελασσόνας με τον συνδυασμό ‘ Ένας Δήμος για Όλους ” του Δ. Καρανίκα
Στον ορεινό όγκο της επαρχίας Ελασσόνας υπάρχουν δεκάδες χιλιόμετρα ”διαβίωσης” τα οποία μπορούν να μπουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα πιστοποίησης μονοπατιών. Σαν πιστοποιημένος αξιολογητής για τον Νομό Λάρισας ανησυχώ που δεν ασχολήθηκε κάποια δημοτική αρχή μέχρι τώρα για να αξιοποιήσει τα πανέμορφα μονοπάτια της επαρχίας μας. Είναι δυνατόν να έχουμε μονοπάτια σαν αυτά της Καρυάς? Του Λιβαδίου? Του Κοκκινοπηλού? Την Μαμαλή της Βερδικούσιας? Της Τσαριτσάνης- Ελασσόνας και πολλών άλλων περιοχών μας.
Και να παραμένουν αναξιοποίητα?
Ας γίνει γνωστό λοιπόν πως αυτά τα μονοπάτια για κάθε 50 χλμ μπορούν να πάρουν επιδότηση μέχρι 200.000 ευρώ με 100% επιδότηση και άλλες 30.000 ευρώ κάθε χρόνο για συντήρηση.

Τα μεγάλα ωφελη όμως θα είναι από την μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας των μονοπατιών! Ο περιπατητικός τουρισμός είναι σε ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να χαθεί και αυτήν η ευκαιρία για την επαρχία μας!
Με τιμή Κουρομπίνας Διονύσης
Previous ArticleNext Article