Ελασσόνα

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλειόπιττας του Δικτύου Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλειόπιττας του Δικτύου  Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας, την  Παρασκευή 25  Ιανουαρίου 2019, στην Μουσική Σκηνή Ελασσόνας, με την παρουσία πολλών μελών και φίλων του.

Η εκδήλωση έγινε μέσα σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, η οποία κορυφώθηκε με ένα χορευτικό πρόγραμμα.

Η έναρξη έγινε με τις ευλογίες του παπα-Δημήτρη, ως εκπροσώπου του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, και ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου Δρα Κώστα Σαχινίδη, ο οποίος, αφού εξέφρασε τις ευχές του για «Καλή και Δημιουργική Χρονιά» και ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν, έκανε μικρή αναφορά στον απολογισμό της δράσης του Δ.Σ. και τόνισε την ιδιαίτερη σπουδαιότητα του έργου που επιτελέστηκε κατά τον χρόνο που πέρασε. Ειδικότερα ανάφερε ότι πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Στις 28 Ιανουαρίου 2018 έγινε η κοπή πίττας

– Στις 23 Απριλίου έγινε η παρουσίαση του φωτογραφικού άλμπουμ του Γιάννη Σιγάλα με τίτλο «Το άνθος του κάκτου» στην Λάρισα.

-Στις 28 Απριλίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των συγγραφέων Κώστα Σαχινίδη και Ευαγγελίας Ράπτου-Στεργιούλα με τίτλο «Λαϊκή ποίηση: Το παράδειγμα της επαρχίας Ελασσόνας» στην Ελασσόνα, με ομιλητές τους καθηγητές κ.κ. Μηνά Αλεξιάδη και Κώστα Κονταξή.

-Στις 29 Απριλίου έγινε η παρουσίαση του προαναφερόμενου βιβλίου στην Λάρισα.

-Στις 15 και 16 Ιουνίου έγιναν οι ΓΙΟΡΤΕΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ 2018 στο Βλαχογιάννι και στην Βαλανίδα με τη συνεργασία των τοπικών Συλλόγων και με θέμα της διημερίδας   «Ιστορικά γεγονότα και μαρτυρικά χωριά της περιοχής Ελασσόνας».

-Στις 30 Σεπτεμβρίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των συγγραφέων Κώστα Σαχινίδη και Ευαγγελίας Ράπτου-Στεργιούλα με τίτλο «Λαϊκή ποίηση: Το παράδειγμα της επαρχίας Ελασσόνας» στην Αθήνα.

 -Στις 3 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-αφιέρωμα στην Απελευθέρωση της περιοχής Ελασσόνας (6-10-1912) και μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς και τραγούδια της Ελλάδας και της Κίνας.

Επίσης κατά τη διάρκεια του έτους λειτούργησε κανονικά και η χορευτική ομάδα του Δικτύου, η οποία έδωσε τέσσερεις παραστάσεις (Βλαχογιάννι (15/6/2018), Βαλανίδα (16/6/2018), Αραδοσίβια (25/8/2018) και Ελασσόνα (3/10/2018)).

 Παράλληλα κατά το 2018 εκδόθηκαν τα τεύχη 5,6 και 7 του ηλεκτρονικού περιοδικού του Δικτύου «ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ».                                                       Η εκδήλωση της κοπής της πίττας έκλεισε με γλέντι με τη συμμετοχή όλων των παρισταμένων.

 

Previous ArticleNext Article