Ελασσόνα

Κοπή πίτας από το ΧΟΠΣ Σπαρμού

Ευχές για καλή χρονιά, με υγεία και ορειβατικές εξορμήσεις ευχήθηκε το ΔΣ του Συλλόγου στα μέλη και τους φίλους, που δέχτηκαν την πρόσκληση και παραβρέθηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών του ΚΕΟΑΧ στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 1820 μέτρων. Οι συνθήκες την Κυριακή 27 Ιανουαρίου αποδείχτηκαν ιδανικές για βόλτα αλλά και ανάβαση στον Όλυμπο.

Αρχικά, ο Χριστόφορος Κουνιάκης, ομοσπονδιακός εκπαιδευτής ορειβασίας και οδηγός βουνού, παρουσίασε μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό το αναρριχητικό ταξίδι του στους γρανιτένιους τοίχους του Tsaranoro της Μαδαγασκάρης, από τους πιο δημοφιλείς αναρριχητικούς προορισμούς. Μετέφερε στους παρευρισκόμενους την εμπειρία του ταξιδιού του αλλά και το δύσκολο εγχείρημα της αναρρίχησης. Επίσης, κατέγραψε και τις συνθήκες ζωής στη χώρα, τη φτώχεια, την έλλειψη υποδομών, αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου η πρόεδρος του Συλλόγου Βικτωρία Νίκου απηύθυνε εκ μέρους του ΔΣ ευχές και δώρισε αναμνηστική πλακέτα στον διοικητή του ΚΕΟΑΧ, κο Τσούκα Κωνσταντίνο, τον οποίο ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία με το Σύλλογο. Τυχεροί της ημέρας αναδείχτηκαν οι Μιχάλης Σμουλιώτης και ο Μιχάλης Ζήντρος, οι οποίοι κέρδισαν το φλουρί της βασιλόπιτας και τους απονεμήθηκαν δώρα, προσφορά των Olympus Path και Trekking Hellas Mt. Olympus.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:  Άσπα Χατζηβασίλη, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ελασσόνας και του τοπικού συμβουλίου Ελασσόνας, ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Περραιβία, κος Κώστας Φουρκιώτης, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, κος Δημήτρης Νάκας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών, κος Σπύρος Αναγνωστάκης, ο εκπρόσωπος του ΕΟΣ Αλμυρού, κος Κώστας Δαμιανός, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του  Faethon Olympus Marathon, κύριοι Θ. Πιτένης, Δ. Κωστούλης, πρώην διοικητές του ΚΕΟΑΧ και πλήθος κόσμου.

Το ΔΣ του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Διοικητή του ΚΕΟΑΧ, κο Τσούκα Κωνσταντίνο, καθώς τα στελέχη και τους οπλίτες καταδρομείς της λέσχης για την άψογη φιλοξενία που προσέφεραν στους επισκέπτες, τους χορηγούς των δώρων, αλλά και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Previous ArticleNext Article