Ελασσόνα

Κλείνουν το Κ.Α.Π.Η;

Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί φίλοι και στελέχη της Νέας Δημοτικής Αρχής σε συζητήσεις που γίνονται δημόσια και αν μη τι άλλο προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και ενεργοποιούν λογικές και σκέψεις που παραπέμπουν με όρους πεζοδρομίου σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, και με όρους πολιτικής σε ρεβανσισμό!!

Αυτά που ακούγονται δεν είναι καθόλου ευχάριστα και αν απηχούν την πραγματικότητα δεν θα βοηθήσουν τον τόπο.

Το θέμα που απασχολεί το σύνολο της Αυτοδιοίκησης σε όλόκληρη τη χώρα, ή στο μεγαλύτερο αριθμό των δήμων, είναι η σύννομη λειτουργία των Κ.Α.Π.Η.

Είναι διαπιστωμένο ότι άμα θελήσουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τον νόμο που προβλέπει την λειτουργία των Κ.Α.Π.Η τότε όλα θα κλείσουν διότι σε ποσοστό της τάξεως άνω του 90% ,δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις!

Απαιτείται να υπάρχει στο Κ.Α.Π.Η ταμειακή μηχανή και να χτυπιούνται όλες οι αποδείξεις.

Είναι γνωστό ότι τα ως άνω καταστήματα δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και δεν θα μπορούσαν να έχουν αν μη τι άλλο σε πόλεις μικρές όπως Ελασσόνα και ακόμα χειρότερα όπως η Κρανέα και άλλα χωριά, τη δυνατότητα να λειτουργούν ως επιχειρήσεις,!!

Οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές σε ότι αφορά τα προσφερόμενα ροφήματα ενώ απαγορεύεται η προσφορά αλκοολούχων ποτών.

Είναι γνωστό επίσης ότι τα ως άνω ιδρύματα αριθμούν μέλη, και με αφορμή αυτή την πραγματικότητα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προβεί σε παραχώρηση του χώρου στους ηλικιωμένους, στα μέλη ,τα οποία και επέλεξαν στην προκειμένη περίπτωση στην Ελασσόνα μια μητέρα πέντε ορφανών παιδιών από πατέρα.

Σχεδόν στο σύνολο τους έχει παραχωρηθεί η λειτουργία τους σε ενδιαφερόμενους με κάποια κοινωνικά κριτήρια, π.χ. πολυτεκνία, για να είναι σε θέση να προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από την μια και από την άλλη ο αυτοαπασχολούμενος να κερδίζει ένα μεροκάμματο.

Είναι σίγουρο ότι άμα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάληψη του καταστήματος θα καταστεί άγονος λόγω έλλειψης ενδιαφερομένων.

Yπάρχει το προηγούμενο με το Κ.Α.Π.Η Βλαχογιαννίου όπου τηρήθηκε ο νόμος, έγινε γ δημοπρασία και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έκλεισε διότι πολύ απλά δεν υπήρχε η δυνατότητα να συντηρηθεί!!

Στην προκειμένη περίπτωση τι αλήθεια θα συμβεί;
Η νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο;
Ήδη στα καταστήματα της Ελασσόνας και της Κρανέας έχουν απομακρυνθεί οι υπέυθυνοι, και από όσο γνωρίζουμε θα κινηθούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του νόμου.
Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, αρκεί να λύνουν προβλήματα και όχι να προσθέτουν και άλλα στα ήδη πολλά που ταλαιπωρούν τους δημότες.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ;
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην απομάκρυνση του υπευθύνου για τον ήχο τόσο για την Αίθουσα «Φαρμάκη» όσο και για γενικότερη χρήση, που εξυπηρετούσε τον Δήμο από εποχής Πασχόπουλου, προχώρησε η νέα Διοίκηση του Οργανισμού, ενώ φημολογείται ότι δεν υπεγράφη η σύμβαση για την ανανέωση των μουσικοδιδασκάλων για την δημοτική χορωδία και απειλείται με …αφωνία!!

Πηγή: Έκδοση της Ελασσόνας
Αρθρογράφος: Απόστολος Βάλλας

Previous ArticleNext Article