Ελασσόνα

Κλείνουν τον δρόμο σε Μελούνα – Δαμάσι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες των μπλόκων Μελούνας και Δαμασίου και σήμερα Παρασκευή απαιτώντας από την κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και τον ΕΛΓΑ δίκαιες αποζημιώσεις.

Αναλυτικότερα, οι αγρότες του Τυρνάβου και του Αργυροπουλίου αποφάσισαν χθες βράδυ τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στη Μελούνα από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Επίσης, τα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα παραμένουν στη διασταύρωση του Δαμασίου με την παλαιά εθνική οδό Τυρνάβου -Ελασσόνας κλείνοντας σήμερα Παρασκευή την κυκλοφορία στον δρόμο από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα για όλα τα οχήματα επαγγελματικά και ιδιωτικής χρήσης αφήνοντας να περνούν μόνο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι κτηνοτρόφοι και επείγοντα περιστατικά.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου κ. Θεόδωρος Μπακαϊμης τόνισε ότι πέρα από τα πάγια αιτήματα των αγροτών που αφορά στο φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής οι αγρότες του Δαμασίου διαμαρτύρονται έντονα γιατί ενώ από το Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ γίνεται αναφορά ότι πληρώνονται οι πληγέντες παραγωγοί, στο Δαμάσι για τον παγετό της 26ης Μαρτίου του 2016 και τους δύο παγετούς που έπληξαν την περιοχή πέρυσι όχι μόνο δεν πληρώθηκαν οι αγρότες αντίθετα δεν έχουν βγει ακόμα τα πορίσματα. Μάλιστα οι αγρότες του Δαμασίου αναμένεται να κάνουν μαζική κάθοδο την ερχόμενη εβδομάδα στα γραφεία του ΕΛΓΑ για δυναμική διαμαρτυρία.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article