Ελασσόνα

Κινητοποίηση για 25χρονη Ελασσονίτισσα

ΚΑΠΑΚΙΑ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Κινητοποίηση έχει σημάνει στην περιοχή της Ελασσόνας, για να μαζευτούν πλαστικά καπάκια από μπουκάλια, προκειμένου να βοηθηθεί 25χρονη, για τη δωρεάν προμήθεια αναπηρικού αμαξιδίου!

Η συγκεκριμένη κίνηση και πρωτοβουλία φορέων και πολιτών έχει ευαισθητοποιήσει τις τελευταίες ημέρες πολύ κόσμο από την περιοχή, αλλά και αρκετούς απόδημους Ελασσονίτες.

Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, η Ειρήνη Παπαδημητρίου είναι 25 ετών και κατάγεται από τη Γεράνεια Ελασσόνας. Αντιμετωπίζει βαριά κινητική αναπηρία (στα πόδια και στο ένα της χέρι). Πρόκειται για μία κοπέλα που, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν σταμάτησε να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον. Φοιτά στο 1ο Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας και η οικογένειά της αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Η Ειρήνη με μεγάλη χαρά περιμένει να παραλάβει το ηλεκτρονικό καρότσι που θα αγοραστεί με καπάκια και μπουκάλια που θα συγκεντρωθούν με τη συμβολή της Αρωγής και την έμπρακτη ανταπόκριση όλων, προκειμένου η καθημερινότητά της να γίνει πιο εύκολη.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα πλαστικά καπάκια γίνεται για να προμηθευθεί το ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο που κοστίζει αρκετά.

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι: «MesQue UnPub»- μπυραρία Γ. Παπαχρήστου, (τηλ.: 2493-300931) στον Πεζόδρομο Ελασσόνας και Δημοτικό Γήπεδο Π.Ο.Ε. (υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Παλάγκα-τηλ.: 6973-066320). Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη τα καπάκια θα μεταφερθούν στην Ανακύκλωση.

Οι φορείς που συνεργάζονται στην αξιέπαινη πρωτοβουλία είναι:

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Αρωγή» Τρικάλων / Π.Ο. Ελασσόνας / Ελασσονίτες Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες-Τομέας Ανθρωπιστικής Βοήθειας / Δημοτικό Σχολείο-Γυμνάσιο Καλλιθέας Ελασσόνας / Μπυραρία «MesQue UnPub»(Ελασσόνα).

 

Previous ArticleNext Article