Ελασσόνα

Κηδεύτηκε 52χρονη Ελασσονίτισσα

Ιδιαίτερη συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα για τον θάνατο 52χρονης Ελασσονίτισσας, που «πάλεψε» σθεναρά τα τελευταία τρία χρόνια με τον καρκίνο, χάνοντας δυστυχώς τη μάχη, το περασμένο Σάββατο.

Πρόκειται για την 52χρονη Καλλιόπη Μπίλλη – Αλμπάνη, σύζυγο του ηλεκτρολόγου Νίκου Αλμπάνη.
Η Πόπη Μπίλλη – Αλμπάνη, γνωστή και αγαπητή στην τοπική κοινωνία, παλαιότερα εργάστηκε στην Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ. Ελασσόνας, ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν υπάλληλος σε γνωστό σούπερ – μάρκετ («Μασούτης») της Ελασσόνας.
Αφήνει πίσω τον σύζυγό της Νίκο, τα παιδιά της Ανδρέα και Ευφροσύνη, τη μητέρα της, τον αδελφό της, κομμωτή Γρηγόρη Μπίλλη, με τις οικογένειές τους.
Οι φίλοι της έκαναν λόγο για ένα άτομο που είχε έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό πλούτο ψυχής και δύναμης, ίσως κρυμμένο για τις κοινωνίες μας.
Στο τελευταίο «αντίο» της 52χρονης, μέσα σε ατμόσφαιρα πένθους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, χθες το μεσημέρι, συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Χρήστος Γεροφάκας, π. Νικόλαος Πνευματικός, ιερείς ενοριών και ο διάκονος του μητροπολίτη π. Ιάκωβος παρουσία δεκάδων ατόμων.
Χαρακτηριστικό το κατευόδιο καρδιάς που συγκινεί για την εκλιπούσα, από την Όλγα Τσιούρβα, περιφερειακή διευθύντρια του Ο.Α.Ε.Δ. Θεσσαλίας – αντιπρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και φίλη της:
«Σήμερα αποχαιρετήσαμε στην Ελασσόνα την Καλλιόπη Μπίλλη. Την Πόπη μας. Όσοι τη γνωρίσαμε από κοντά σταθήκαμε τυχεροί. Κερδίσαμε πολλά. Η νοικοκυροσύνη της Πόπης ήταν απαράμιλλη. Δεν την συναντάς εύκολα. Όλα με τάξη και φροντίδα. Σπίτι, φαγητά, γλυκά, διακόσμηση, παιδιά, τα έγγραφα στην Υπηρεσία που δουλέψαμε μαζί. Από πότε στόλιζες βρε Πόπη το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Πρώτη στην Ελασσόνα. Με κόπο και υπομονή τα έκανες όλα. Πόσο υπομονή είχες Πόπη… Άλλα δεν ήταν μόνο το έξω της. Ήταν το μέσα της. Καθαρή καρδιά, δοτική ψυχή, γέλιο σαν γάργαρο νερό, υποστηρικτική στις δυσκολίες του άλλου. Αχ βρε Πόπη, τώρα που θα ξεκουραζόσουν αφού τα παιδιά είχαν πάρει τον δρόμο τους, να χαρείς… Ας ξεκουραστείς όμως τώρα Πόπη μας, Ποπίτσα μας. Ας ξεκουραστείς. Γιατί πάλεψες το θηρίο σαν θηρίο! Μας έδινες θάρρος και δύναμη με τη δύναμή σου. Πάντα νοιαζόσουν να μη στενοχωρήσεις κανέναν. Τα θερμά συλλυπητήρια στον Νίκο, στον Ανδρέα, στη Φρόσω. Και στη μαμά της Πόπης. Καλή δύναμη. Θα σε θυμόμαστε πάντα Πόπη. Μας έδωσες πολλά. Σε ευχαριστούμε…».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article