Ελασσόνα

Κατσιαντώνης στη σύσκεψη για Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας : Με ουσιαστικές παρεμβάσεις θα βγουν από το “κώμα” τα Δημόσια Νοσοκομεία

Ουσιαστικές και ρηξικέλευθες παρεμβάσεις για τα δύο μεγάλα Δημόσια Νοσοκομεία της Λάρισας που εξυπηρετούν ολόκληρη τη Θεσσαλία ζήτησε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης ο οποίος συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, με θέμα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Ο Βουλευτής Λάρισας δήλωσε πεπεισμένος ότι Δημόσια Υγεία δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, εφόσον το κράτος δεν προτίθεται να διαθέσει χρήματα για τα δημόσια νοσοκομεία, γεγονός όπως είπε που αποδεικνύεται στην πράξη με τον προϋπολογισμό του ΑΕΠ για το 2017 να ανέρχεται στο 5% , κάτω δηλαδή από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 7%.

Έκανε λόγο για τραγικές ελλείψεις… που αφαιρούν κάθε δικαίωμα του πολίτη για ασφαλή και ποιοτική δημόσια υγεία, σε νοσηλευτικό προσωπικό της τάξης των 20.000 περίπου, σε κρεββάτια μονάδων εντατικής θεραπείας που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης δυναμικού, σε μηχανήματα που δεν συντηρούνται ….

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζήτησε να υπάρξουν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για να “βγουν από την εντατική” τα δύο δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας με προτάσεις και παρεμβατικές ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Θεωρώ πρώτιστης σημασίας την αλλαγή τόσο της διοικητικής όσο και της διαχειριστικής αρμοδιότητας εξουσίας των δημόσιων νοσοκομείων. Εφόσον η εκάστοτε Περιφέρεια τα στηρίζει μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, θα μπορούσε να έχει και τη διοικητική και διαχειριστική τους ευθύνη , με γνώμονα πάντα τη γενική εποπτεία από το Υπουργείο Υγείας. Αντίστοιχο σύστημα έχει δημιουργηθεί σε άλλες προηγμένες χώρες και έχει λειτουργήσει με επιτυχία”.

Ο βουλευτής Λάρισας ανέφερε μάλιστα μια σειρά από προτάσεις που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που αν αξιοποιηθούν θα μπορέσουν να βγάλουν από την “κωματώδη” κατάσταση τα δύο Μεγάλα Νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδας”.

σύσκεψη νοσοκομεία

 

Previous ArticleNext Article