Ελασσόνα

Κατσιαντώνης σε Τόσκα: “Πάσχει” από “βαριά” εγκληματικότητα η χώρα μας

Τη ραγδαία έξαρση της ποικιλότροπης παραβατικότητας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και καταστρέφει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, επισημαίνει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης.

Αναφερόμενος σε πρόσφατα γεγονότα εγκληματικών ενεργειών, ο Βουλευτής Λάρισας, όπως οι βανδαλισμοί των ιστορικών κέντρων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης από τους “γνωστούς- άγνωστους”, αλλά και στις καθημερινές σχεδόν ληστείες και κλοπές, με θύματα αθώους πολίτες, ζητά από τον Νίκο Τόσκα να δώσει το “πράσινο φως” στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη εφαρμογή του Νόμου, προκειμένου να “θεραπευτεί” η “βαριά” εγκληματικότητα στη χώρα μας.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης αναφέρεται και στην αδικαιολόγητη  “παθητική-αμυντική” στάση της ΕΛ. ΑΣ, σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπισης της παραβατικότητας, όπως ο πρόσφατος προπηλακισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης αλλά και ο βανδαλισμός της Ελληνικής Σημαίας από ομάδες ταραξιών, αλλά και στο φαινόμενο των συμμοριών, και “εισαγόμενων” κακοποιών που δρουν απροκάλυπτα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των περιουσιών τους.

Η ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

Η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια βιώνει, δυστυχώς σε σχεδόν καθημερινή βάση, την έξαρση της ”βαριάς” εγκληματικότητας, η οποία εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως,  με τη διάπραξη κλοπών, ληστειών, ανθρωποκτονιών,  εμπορίας ναρκωτικών, βιασμών, ασελγών πράξεων και σωματεμπορίας από συμμορίες ημεδαπών και αλλοδαπών –«εισαγόμενων» κακοποιών. Ειδικότερα, ως προς τους τελευταίους, τα φαινόμενα καταδεικνύουν ότι, στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα, λαθραία ή/και με πλαστά έγγραφα στη χώρα μας, συνέστησαν συμμορίες και ενεργούντες κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καταφέρονται και προσβάλλουν την ζωή και την περιουσία του Ελληνικού κράτους και των Ελλήνων πολιτών.

Χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα, τα ιστορικά κέντρα της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας, τα οποία παραδόθηκαν κυριολεκτικά στο έλεος των επιθέσεων των «γνωστών – αγνώστων» εγκληματιών ταραξιών, οι οποίοι μετέτρεψαν τις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε «ρινγκ» μάχης… Ιδίως το κέντρο της Αθήνας, «παραδίδεται» σε σχεδόν καθημερινή βάση στο έλεος των ορέξεων των ταραχοποιών, οι οποίοι προκαλούν ανενόχλητοι φθορές και άλλες υλικές ζημιές, με προφανή από κάθε άποψη τον κίνδυνο πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος τόσο των εκτελούντων την υπηρεσία αστυνομικών όσο και των  αθώων πολιτών που «επιμένουν παραδοσιακά και σε πείσμα των καιρών» να κατοικούν στο κέντρο της πόλης.

Επειδή από τις προπεριγραφείσες εγκληματικές ενέργειες τίθενται προφανώς και αποδεδειγμένα σε κίνδυνο τα αγαθά της διακινδύνευσης της ζωής, της προστασίας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης κλπ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Δίδετε τις δέουσες εντολές στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή του Νόμου και την αντιμετώπιση όλων αυτών των κακουργηματικών πράξεων και σε θετική περίπτωση γιατί δεν εξαλείφετε αυτό το αντικοινωνικό φαινόμενο, ώστε να προστατευτούν επαρκώς και ουσιαστικώς οι Πολίτες και το Κράτος από τα προαναφερόμενα εγκληματικά φαινόμενα?
  2. Πώς δικαιολογείτε το γεγονός ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΛ.ΑΣ. τηρεί τη λεγόμενη «παθητική – αμυντική» στάση, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις ομάδες  –  συμμορίες των ταραχοποιών, οι οποίες απρόκλητα επιτίθενται κατά προσώπων και πραγμάτων, όπως για παράδειγμα ο πρόσφατος προπηλακισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης αλλά και ο βανδαλισμός της Ελληνικής Σημαίας?

 

 

Previous ArticleNext Article