Ελασσόνα

Κατσιαντώνης σε Ξανθό για ΠΓΝ Λάρισας: Με νοσηλευτές… για όλες τις δουλειές πάτε να κλείσετε τις “τρύπες”;

“Ασθενείς παρατημένοι στην τύχη τους και νοσηλευτές… για όλες τις δουλειές, δίνουν μια εικόνα που μόνο νοσοκομείο Ευρωπαϊκής χώρας δε θυμίζει” επισημαίνει με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, επισυνάπτοντας την επιστολή της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος που κρούει τον κώδωνα μιας επικίνδυνης κατάστασης που διαδραματίζεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Πέρα από τα δικά μας δικαιώματα θίγονται και αυτά των ασθενών, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό αντί να ασκεί τα νόμιμα καθήκοντα του κλάδου και της θέσης του, παρέχοντας ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς (θεμελιώδη αρμοδιότητα και σκοπός της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας), περνά μεγάλο μέρος του ωραρίου του στους διαδρόμους ασκώντας αλλότρια καθήκοντα. Από την πρακτική αυτή τίθενται σοβαρά ζητήματα δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς αποδυναμώνεται κάτω από τα επίπεδα ασφαλείας η νοσηλευτική δύναμη, με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς. Παράλληλα με θλίψη διαπιστώνουμε ότι οι Νοσηλευτές δεν αντιμετωπίζονται ως επιστήμονες υγείας αλλά ως υπάλληλοι γενικών καθηκόντων και η παρουσία τους δίπλα στον ασθενή θεωρείται πιθανόν δευτερεύουσας σημασίας”.

” Με νοσηλευτές…γενικών καθηκόντων, στερείτε από τον ασθενή το αναφαίρετο δικαίωμα του στην υγεία, και στην ασφάλεια του μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, ” τονίζει στον Υπουργό Υγείας ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζητώντας του τηρήσει το δίκαιο που αιτούνται οι Νοσηλευτές περί “άμεσης αποκατάστασης της νομιμότητας, προβαίνοντας σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την διακοπή της – ούτως ή άλλως- παρανόμου ανάθεσης καθηκόντων άλλων κλάδων στους ίδιους, ώστε  να μπορούν  να ασκούν τα επιβαλλόμενα εκ του Νόμου καθήκοντα της θέσης και της ειδικότητας τους, σύμφωνα με τις συνταγματικές και νομοθετικές επιταγές”.

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Παράνομη ανάθεση αλλοτρίων καθηκόντων στους Νοσηλευτές του ΠΓΝ Λάρισας με πρόδηλο υποβιβασμό του ρόλου τους και κυρίως με κίνδυνο των δικαιωμάτων των ασθενών- παράνομες οι εκτός καθηκοντολογίου αναθέσεις καθηκόντων, προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού».

Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου με αρ. πρωτ. 04-1613 της  ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ν.Ε.)- Ν.Π.Δ.Δ. 4ο Π.Τ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.

 

Previous ArticleNext Article