Ελασσόνα

Κατσιαντώνης σε Γαβρόγλου για σχολείο Βερδικούσιας: Με εκπαιδευτικούς “φαντάσματα” δεν μορφώνετε τα παιδιά μας

Την απελπιστική και συνάμα απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Σχολείο της Βερδικούσιας Ελασσόνας, με τους μαθητές να βρίσκουν τις τάξεις κλειστές, αποτέλεσμα της έλλειψης νηπιαγωγών και δασκάλων, και τους γονείς να βρίσκονται στα κάγκελα διαμαρτυρόμενοι για τη στέρηση της Παιδείας των παιδιών τους από την Πολιτεία, επισημαίνει μέσα από την ερώτηση του στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

” Παρά τις εξαγγελίες της Πολιτείας, και ενώ βρισκόμαστε στον δεύτερο σχολικό μήνα της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου, εντούτοις ακόμη ψάχνουν για τους Νηπιαγωγούς και τους Δασκάλους που θα διδάξουν και θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Πέμπτης και Έκτης τάξης του Δημοτικού, αντίστοιχα. Και μπορεί να ακούνε υποσχέσεις ότι όλα θα γίνουν και θα έρθουν οι δάσκαλοι, πλην όμως, όπως φαίνεται, σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ακόμη μένουν στα «λόγια» της Πολιτείας” τονίζει στον αρμόδιο Υπουργό ο Γιώργος Κατσιαντώνης, που με βάση το δεδομένο και Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην μόρφωση για όλα τα παιδιά, του ζητά να προβεί άμεσα σε ενέργειες τοποθέτησης εκπαιδευτικών, προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία του σχολείου της Βερδικούσιας.

Η ερώτηση του Γιώργου Κατσιαντώνη έχει ως εξής:

Θέμα: «Κλειστό επ’ αόριστο» το σχολείο στη Βερδικούσια Ελασσόνας του Νομού Λάρισας – ψάχνουν για Νηπιαγωγούς και Δασκάλους γονείς και μαθητές».

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει κάθε καλή διάθεση να επενδύσει στην εκπαίδευση της Χώρας μας, μέσω χρηματοδοτικής υποστήριξης για την κατασκευή καινοτόμων σχολείων με μοναδικά χαρακτηριστικά (πρόσφατα παραδόθηκαν 24 τέτοια σχολεία σε 10 δήμους της Αττικής), η εκπαίδευση στην περιφέρεια φαίνεται να στενάζει και γονείς και μαθητές να ψάχνουν για τα αυτονόητα. Ο λόγος για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας Ελασσόνας του Νομού Λάρισας, που παρά τις εξαγγελίες της Πολιτείας, και ενώ βρισκόμαστε στον δεύτερο σχολικό μήνα της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου, εντούτοις ακόμη ψάχνουν για τους Νηπιαγωγούς και τους Δασκάλους που θα διδάξουν και θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Πέμπτης και Έκτης τάξης του Δημοτικού, αντίστοιχα. Και μπορεί να ακούνε υποσχέσεις ότι όλα θα γίνουν και θα έρθουν οι δάσκαλοι, πλην όμως, όπως φαίνεται, σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ακόμη μένουν στα «λόγια» της Πολιτείας. Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου της περιοχής, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ μη έχοντας άλλο «όπλο» να ακουστούν, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, σε ένδειξη καθολικής διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ζητώντας άμεσα την τοποθέτηση εκπαιδευτικών στις βαθμίδες που υπάρχουν τα κενά.

Επειδή, με βάση το δεδομένο και Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εκπαίδευση ( Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 16), κανένα παιδί δεν πρέπει να στερείται του αγαθού της παιδείας, πλην όμως, όπως φαίνεται εν προκειμένω, αυτό καταστρατηγείται, με ανεπανόρθωτες συνέπειες για τους τελικούς αποδέκτες, που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά της περιοχής της Βερδικούσιας Ελασσόνας του Νομού Λάρισας.

Επειδή η όλη κατάσταση έχει επιφέρει σοβαρή αναστάτωση στους κατοίκους και στη κοινωνία της περιοχής, εν γένει, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή συνέχεια της σχολικής χρονιάς.

Επειδή, με απλά λόγια, είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπουμε εικόνες μικρών παιδιών με μάτια γεμάτα όρεξη για μάθηση και ταυτόχρονα γεμάτα απορία και ερωτήματα « γιατί να μην έχουμε δασκάλους? Γιατί να μένουμε χωρίς μάθημα? Γιατί μας αποκλείετε από το μέλλον?»…

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε άμεσα να προβείτε σε τοποθέτηση εκπαιδευτικών στο Σχολείο της Βερδικούσιας Ελασσόνας του Νομού Λάρισας, στις βαθμίδες που παρατηρούνται ελλείψεις, και συγκεκριμένα στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό (τάξεις Πέμπτη και Έκτη), αντίστοιχα?

Previous ArticleNext Article