Ελασσόνα

Κατσιαντώνης: “Κανείς δε λησμονεί, γιατί η ιστορία των Ποντίων είναι γραμμένη στην ψυχή”

Το παρών στην τιμή της αιωνόβιας μνήμης των Ελλήνων του Πόντου, που χάραξαν ιστορία, η οποία παραμένει ζωντανή 100 χρόνια μετά τη Γενοκτονία, έδωσε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.

Με ευλάβεια, παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Ελασσόνα, ενώ χειροκρότησε με καμάρι, τους περήφανους χορούς των Ποντιακών συλλόγων, που εξύψωσαν το σεβασμό προς τους περήφανους προγόνους τους.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ηχηρό μήνυμα για εθνική συνεννόηση στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τιμώντας τις “Πατρίδων Μνήμες” που “ξύπνησαν” μέσα από την εικαστική εκδήλωση της Ιστορικής-Λαογραφικής Ένωσης “Αλησμόνητες Πατρίδες” στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, και με επιστολή του στη συζήτηση στην Ελασσόνα, που ήταν κεντρικός ομιλητής ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός, δήλωσε τα εξής:

“H διατήρηση και ο εμπλουτισμός της ιστορικής μνήμης αποτελεί υποχρέωση κάθε Έλληνα, που θέλει να γνωρίζει τις ρίζες και τη βασανισμένη διαδρομή του έθνους. Φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Γενοκτονία των Ποντίων, από τον ξεριζωμό ενός αναπόσπαστου μέρους του Ελληνισμού,  και κανείς δε λησμονεί. Η ιστορία άλλωστε γράφεται στην ψυχή και στον πνευματικό ορίζοντα όλων μας, γιατί μόνον έτσι συνδέουμε το σύγχρονο ελληνισμό με το σεβασμό στις σελίδες της…”.

Previous ArticleNext Article