Ελασσόνα

Κατσιαντώνης για Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: “Ζούμε ημέρες ξεριζωμού των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων”

“Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Άγνωστες λέξεις για τη σημερινή κυβέρνηση που καταπατεί καθημερινά κάθε κύτταρο, κάθε αξιοπρέπεια και σεβασμό αυτής της κοινωνίας”.
Στη κατάφωρη καταπάτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των Ελλήνων αναφέρεται με δήλωσή του, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, που επισημαίνει τα εξής για την άγνωστη όπως λέει για την κυβέρνηση, Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
“Μία από τις σημαντικότερες έννοιες σε όλο τον κόσμο, δε βρίσκει πράξη. Ο “οδοστρωτήρας” πρωθυπουργός της χώρας μας ξερίζωσε όλα τα κεκτημένα του Έλληνα.
Το δικαίωμα στην εργασία, που “νοσεί” από τη μάστιγα της ανεργίας. Το δικαίωμα στην υγεία που βρίσκεται σε “κώμα”, και… αργοπεθαίνει μέσα στο σάπιο σύστημα που γυρίζει την πλάτη του στον ασθενή. Το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, που νικήθηκε από τη μαύρη εργασία.
Το δικαίωμα στην Παιδεία όλων των πολιτών, που σκόνταψε στα τείχη της αδιαφορίας της κυβέρνησης, και γκρεμίζεται από την εγωιστική στάση της για αναβάθμιση. Τα δικαιώματα ίσων ευκαιριών για όλους τους Έλληνες που τιμούν τον τόπο τους, των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, της αξιοπρέπειας, την ανάπτυξης της χώρας που όλοι λαχταρούν.
Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1948, καταπατείται σε όλο της το μεγαλείο στη χώρα μας. Κραυγάζει σήμερα ο κόσμος όλος, για ένα κράτος δίκαιο, που θα κοιτά τον άνθρωπο στα μάτια και στην ψυχή, και δε θα τον ζει με ψευδαισθήσεις.
Οι φωνές όλων μας, ας γίνουν αγώνες. Ας ξυπνήσουμε, και ας παλέψουμε όλοι μαζί για την προστασία, την τήρηση και την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ξεκινώντας ο καθένας από εμάς με το να σέβεται και να προστατεύει πρώτα ο ίδιος τα δικαιώματα των συνανθρώπων του”.

Previous ArticleNext Article