Λάρισα

Κατσιαντώνης για Ν/Σ Παιδείας: Με διαδικασίες εξπρές “κουνάτε το μαντήλι” στο μέλλον των παιδιών μας

“Με όλα όσα φέρνετε, όχι μόνο δε θα δούμε αποτελέσματα, αλλά θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια όλοι όσοι ασχολούνται με την παιδεία, αφού όλα όσα φέρνετε είναι δουλειές του ποδαριού. Και θα τις νοιώσουν στο πετσί τους οι μαθητές, οι φοιτητές, οι γονείς τους και όλοι οι εκπαιδευτικοί”.

Για μια απροετοίμαστη κυβέρνηση, που επί δύο χρόνια λιβάνιζε το θέμα της Παιδείας, παίζοντας με το μέλλον των παιδιών, και αδιαφορώντας για γνώμες και συνέπειες, έκανε λόγο στην εισήγησή του για το νομοσχέδιο της Παιδείας ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας και Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γιώργος Κατσιαντώνης, κατηγορώντας τους κατά πρόσωπο για τακτικές συνηθισμένες εδώ και 4 χρόνια που θέλουν “εξπρές διαδικασίες για ψήφιση εν μια νυκτί…”.

“Τα καταργείτε όλα και δεν ξέρετε γιατί επισήμανε ο Γιώργος Κατσιαντώνης στους κυβερνώντες …

“Τα ανώτατα Ιδρύματα Τεχνολογικού Τομέα με τη συγχώνευσή τους σε Ιδρύματα πανεπιστημιακού Τομέα, και αναρωτιέμαι γιατί. Προσωπικά, έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ως απόδημος Έλληνας, και έχοντας σπουδάσει σε ξένη χώρα, ήξερα ότι όσες σχολές υπάρχουν, εξυπηρετούν και κάποιον επαγγελματικό χώρο. Και βεβαίως την κοινωνία και όχι τα συμφέροντά σας…

Όπως και με υποχρεωτικότητα των λατινικών στις πανελλαδικές. Αντί να ενισχύσετε τα κλασσικά γράμματα, όπως κάνουν τόσες και τόσες χώρες σε όλο τον κόσμο, εσείς τα καταργείτε και τα ρίχνετε στον Καιάδα…” τόνισε καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής, δημοσιεύματα που αναφέρουν χώρες όπως τη Γαλλία και τη Ρωσία, που έχουν στην κορυφή των επιλογών τους την ελληνική γλώσσα στα σχολεία τους.

“Κρύο το παλιό πιάτο με τις 4 δέσμες…”

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που δίνει υποσχέσεις, και κόντρα υποσχέσεις με αποτέλεσμα μηδέν, αναφερόμενος στα λεγόμενα της το Μάιο του 2017 περί κατάργησης των Πανελλαδικών εξετάσεων και επισημαίνοντας ότι “αφού δεν εξυπηρετούνταν τα συμφέροντά σας, και αφού δεν σας βγήκε το έργο που σχεδιάζατε, τελικά μας σερβίρετε πάλι κρύο το παλιό  πιάτο με τις 4 δέσμες, τάχα με νέο στυλ και προφίλ”.

“Παιδεία δύο τάξεων…”

Για διαχωρισμό σχολών σε δύο… τάξεις μαθητών από την κυβέρνηση μίλησε ο Γιώργος Κατσιαντώνης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Διχάζετε τα παιδιά μας, αφού τα βάζετε σε διαδικασία εξετάσεων χωρίς τράπεζα θεμάτων, δηλαδή για να το πούμε απλά, τα θέματα θα είναι άλλα στη Λάρισα και άλλα στα Τρίκαλα, άλλα στην Καρδίτσα και άλλα στον Βόλο.

Γιατί, όπως λέτε, θα τα διαλέγουν τοπικές ομάδες εκπαιδευτικών. Και πώς δηλαδή θα διασφαλίσουμε την ίση μεταχείριση όλων των παιδιών ανεξαιρέτως?”

Ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ και Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων απευθυνόμενος στους κυβερνώντες επισήμανε , ότι με αυτό το νομοσχέδιο το μόνο που θα “χτίσει” είναι παπαγαλάκια που θα τρέχουν για τον ψηλό βαθμό….

“Παλάτια στην άμμο… οι αλλαγές στα ΤΕΙ”

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τακτικές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” τονίζοντας ότι “τι και αν φωνάζουν οι Σύγκλητοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου? Εσείς, το χαβά σας!!! Ούτε τους λαμβάνετε υπόψη, ούτε τους ακούτε, ούτε και δικαιώματα τους αφήνετε… Ερήμην τους, παίρνετε με τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αποφάσεις.

Τι σκεφτήκατε και καταλήξατε αλήθεια; Ότι θα δούμε καλό από την απορρόφηση των Τ.Ε.Ι. κεντρικής Μακεδονίας, ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από το διεθνές πανεπιστήμιο της Ελλάδος? Πώς δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι θα εξυπηρετηθούν από ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα οι 40.000 φοιτητές που θα προκύψουν?

Και τι θα πετύχετε αν αυτά τα 3 πανεπιστήμια συγχωνευτούν με το  διεθνές, που ως τώρα δίνει μόνο μεταπτυχιακά?

“Με έγκριση οι μαθητές στα σχολεία; Χριστέ και Κύριε…”

” Θα έλεγα κάτι για την Μαρία Αντουανέτα που είπε στο λαό της αφού δεν έχει ψωμί, να φάει παντεσπάνι, αλλά θα παρεξηγηθώ…” ανέφερε ο Γιώργος Κατσιαντώνης στην ομιλία του, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για εισαγωγή των μαθητών στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία μετά από πρόταση του συλλόγου διδασκόντων και τελική έγκριση από τον Υπουργό Παιδείας!!!

Εδώ δεν έχουμε σχολεία, δεν έχουμε καθηγητές κάθε χρόνο και φτάνουμε Νοέμβρη να καλύψουμε τα κενά, και σεις θέλετε, μέσα στην γραφειοκρατία που σας κυνηγάει, να εγκρίνετε και τους μαθητές που θα γραφτούν στα σχολεία!!! Χριστέ και Κύριε…”

“Παιδεία… γραφειοκρατίας”

Για φουλ της… γραφειοκρατίας έκανε λόγο ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ σε ότι αφορά και τα παιδιά των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσουν εξετάσεις με το νέο σύστημα και ύλη που θα τους δοθεί αργότερα… ενώ σε ένα μήνα ξεκινούν οι Πανελλήνιες !!!

“Κουνάτε… το μαντήλι στα παιδιά των κολλεγίων”

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης αναφέρθηκε και στη διάταξη… που “κουνάει το μαντήλι” στα παιδιά των κολλεγίων λίγο διάστημα μετά την αναγνώριση των πτυχίων τους.

“Παίρνετε στο… λαιμό σας τα παιδιά, και μια χώρα ολόκληρη!”

“Δε συλλογιέστε  γιατί σας πιέζει, η οργή του λαού και φοβάστε το αποτέλεσμα της κάλπης, γι’ αυτό παίρνετε στο λαιμό σας τα παιδιά και μια Ελλάδα ολόκληρη…”, επισήμανε ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ, απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου λέγοντάς του ότι “προκλητικά λέγατε για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  αναφερόμενος στη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι δε σας ενδιαφέρει η επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών, αλλά μόνο η εισαγωγή τους. Ωραίο μέλλον στρώνετε για τα νιάτα μας.

Για αυτό μετά δεν μπορούν τα νέα παιδιά που τελειώνουν τις σπουδές να βρουν δουλειά αξιοπρεπή και να ζήσουν με επάρκεια και αξιοπρέπεια τη ζωή τους.

Και αφού δεν μπορούν να κερδίσουν τα αυτονόητα, πώς να προχωρήσουν να κάνουν οικογένεια??? Και μετά, λέμε γιατί έχουμε δημογραφικό πρόβλημα. Ο πατέρας μου, μου έλεγε: από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι”.

“Οι αποφάσεις σας… σαπίζουν και χαλάνε το μέλλον της χώρας μας”

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ανέφερε πως η Παιδεία δεν έχει ανάγκη από αλλαγές που γράφονται σε εκατοντάδες σελίδες με μελάνι, ενώ επισήμανε έχει ανάγκη από:

-Κονδύλια, προδιαγραφές και στήριξη, πράγμα που θα μπορούσατε να κάνατε δίνοντας αυτά τα 20 εκατομμύρια που δαπανάτε σήμερα για το θεαθήναι, για να τοποθετήσετε όσους καθηγητές, δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικούς παιδαγωγούς λείπουν.

-Στήριξη της Ελληνικής οικογένειας με σχολικά γεύματα ποιότητας σε όλα τα σχολεία ανεξαιρέτως.

-Κίνητρα να πάνε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές.

-Κίνητρα να λειτουργούν στο εξωτερικό Ελληνικά σχολεία για να στηρίξετε να Ελληνόπουλα που έχουν φύγει κατά χιλιάδες με τους γονείς τους τα τελευταία χρόνια, γιατί τους στερήσατε το μέλλον με την πολιτική σας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας γυρνώντας προς τους κυβερνώντες τόνισε:

“Aν θέλετε να λέτε ότι έχετε ορθή πολιτική για την παιδεία, δεν πρέπει να κοιτάτε τα δέντρα γύρω σας, αλλά το δάσος.

Εσείς, όμως, νοιάζεστε μόνο για τα δέντρα, γιατί νομίζετε ότι όσα δέντρα – υπαλλήλους φυτέψετε στο δημόσιο μέσα από τα νομοσχέδια που περνάτε, τόσες περισσότερες ψήφους θα πάρετε όταν έρθει η ώρα της κάλπης…

Γελιέστε όμως… Γιατί, όσους και αν τακτοποιήσετε, να θυμάστε ένα πράγμα: η κάλπη είναι γένους θηλυκού και είναι απρόβλεπτη, μην εφησυχάζετε ότι θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Η κοινωνία δεν εξαγοράζεται με ταξίματα, σας έμαθε και θα σας δώσει την απάντησή της σύντομα”.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία μου εδώhttps://youtu.be/VUUZvmgMf9A

Previous ArticleNext Article