Ελασσόνα

Κατσιαντώνης από 5ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών στην Ελασσόνα:” Ο πολιτιστικός πολιτισμός… αποτελεί τη βάση για το μέλλον”

“Η παράδοση έχει βαθιές ρίζες, τη φέρουμε μέσα μας, είναι στοιχείο της ζωής μας, είναι ο πολιτιστικός μας πολιτισμός που αποτελεί τη βάση για το μέλλον και αυτό αποτυπώθηκε στα μάτια μας και στη καρδιά μας απόψε… μέσα από τις συγκινητικές εικόνες που μας χαρίσατε”. Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Κατσιαντώνης συνεχάρη τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας και τους συνδιοργανωτές του 5ου Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών “…στου Ολύμπου την αυλή” που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ στην Πλατεία Λαού στην Ελασσόνα.

Ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων χειροκρότησε τα χορευτικά συγκροτήματα που… μέσα από την παρέλαση τους στους δρόμους της Ελασσόνας και κάτω από τη σκιά του επιβλητικού Ολύμπου ανέδειξαν τη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας λέγοντας χαρακτηριστικά:” Η εξέλιξη του πολιτιστικού τουρισμού μέσα από τα…. δρώμενα που ζωντανεύουν την μακρόχρονη ιστορία του λαού μας, δεν μας δίνει μόνο γνώση…. δεν μας προκαλεί μόνο υπερηφάνεια για τη μοναδική ταυτότητα μας ως Έλληνες, αλλά πιστοποιεί την πλούσια κληρονομιά που έχουμε…. ως μεγαλειώδες εφόδιο για την ανάδειξη αναγνωρισμένων σε παγκόσμιο επίπεδο τόπων όπως το μυθικό Βουνό των Θεών με τελική επιθυμία και στόχο την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας…”.

λαογραφική3 λαογραφική2

Previous ArticleNext Article