Λάρισα

Κατσιαντώνης από Μεταξοχώρι: “Εδώ καρποφορεί η οικονομία μας, και κάποιοι την κοιτάνε με τα κιάλια!”

Τον έμπρακτο σεβασμό της πολιτείας στη γη που προσφέρει απλόχερα του καρπούς της, ζήτησε από το Μεταξοχώρι και την 40η Γιορτή Κερασιού, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος  Κατσιαντώνης.

“Η ανθοφορία της οικονομίας μας είναι εδώ και κάποιοι την κοιτάνε με τα κιάλια! Μόνο με σύμπνοια, συνένωση δυνάμεων κεντρικής και τοπικής διοίκησης, θα δώσουμε ώθηση σε αυτό τον τόπο που παλεύει μόνος του για να πάει μπροστά” τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης αναφερόμενος στην περιφρόνηση της κυβέρνησης απέναντι σε πάγια και χρόνια προβλήματα της περιοχής.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για “χαλάζι” αδιαφορίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ότι αφορά τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες της περιοχής από το χαλάζι και τις έντονες βροχοπτώσεις επισημαίνοντας ότι: 

“Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, μέσα από τις παρεμβάσεις μου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για επαρκή μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας, καίριες αποζημιώσεις και για τις φετινές ζημιές αλλά και για το 30% των περσινών που υπολείπεται.

Έχω ζητήσει την επείγουσα αλλαγή του απαρχαιωμένου κανονισμού του ΕΛΓΑ που δεν περιλαμβάνει αποζημιώσεις για την καρπόπτωση , και ο ίδιος έχει δεσμευτεί  γραπτώς ότι θα πράξει τα αυτονόητα. Μέχρι σήμερα όμως το μόνο που έχει δώσει στους αγρότες είναι αέρας κοπανιστός! Οι μικρές παραγωγές σε πρώιμα κεράσια αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που σάρωσε την περιοχή. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, και οι αρμόδιοι τις ενέργειες τους για να σταματήσει το κακό”.


Previous ArticleNext Article