Ελασσόνα

Κατσιαντώνης από Λιβάδι: “Επιβλητική η εθνική αντοχή των Βλάχων”

“Η μακραίωνη ιστορία των Βλάχων. αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη του Ελληνισμού. Η εθνική αντοχή τους διακρίνεται μέχρι σήμερα, αφού δίνουν το παρών στις μεγάλες στιγμές της Πατρίδας μας, αλλά και στη δύσκολη πορεία της στα χρόνια της κρίσης. Πορεύονται ενωμένοι, με σεβασμό στις αρχές και αξίες του τόπου μας, τιμώντας την καταγωγή και τους αγώνες των προγόνων τους”.

Τις ευχαριστίες του για την προσφορά των Βλάχων στην πορεία του Ελληνικού Έθνους έδωσε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, για το “19ο Πανελλήνιο Συμπόσιο” στο οποίο τίμησαν τη μνήμη του Ήρωα Φιλικού Γεωργάκη Ολύμπιου , που αγωνίστηκε με πάθος για την Ελευθερία της Πατρίδας.

“Η γενέτειρα του μεγάλου αγωνιστή, το Λιβάδι Ολύμπου δεσπόζει υπερήφανο για τη Βλάχικη ιστορία του, με πίστη και προσήλωση στα ιδανικά της Χώρας μας” επισήμανε ο Γιώργος Κατσιαντώνης, συγχαίροντας όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν στη εξαιρετική διοργάνωση του Συμποσίου των Βλάχων, αλλά και το Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αμέριστη στήριξή τους.

 

Previous ArticleNext Article