Ελασσόνα

Κατσιαντώνης από “Ελευθέρια 2018”: “Η ελληνική ψυχή και η πίστη, δε νικιούνται”

“Στα ευλογημένα χώματα της γης αυτής, ανέβηκε ψηλά η γαλανόλευκη πριν από 106 χρόνια σημαίνοντας… τις καμπάνες της λευτεριάς για ολόκληρη την Ελλάδα. Εδώ έσπασαν πρώτα οι αλυσίδες του τουρκικού ζυγού, και ξεκίνησε η διαδρομή της Πατρίδας μας, σε ένα αύριο φωτεινό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Οι πρόγονοί μας απέδειξαν , μέσα από τους αγώνες τους, ότι η ομοψυχία, το θάρρος και η πίστη, δε νικιούνται”.

Με λόγια ψυχής και άκρατη υπερηφάνεια παρακολούθησε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, την παρέλαση για την επέτειο της 106ης απελευθέρωσης της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό.

Στάθηκε με τιμή και σεβασμό μπροστά στο Ηρώο των Πεσόντων , που πρόσφεραν στην Πατρίδα το αγαθό της ελευθερίας. “Ένα Μνημείο που δεσπόζει αγέρωχα η ένδοξη ιστορία μας, και που… φωνάζει σε όλους εμάς σήμερα, ότι η πορεία μας θα υπερβεί τις οικονομικές και κοινωνικές συμπληγάδες, αν είμαστε ενωμένοι, και κοιτάμε μπροστά με εθνική συνείδηση” διεμήνυσε  ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ στους συμπολίτες του.

Νωρίτερα ο Γιώργος Κατσιαντώνης παρακολούθησε με ευλάβεια την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ χθες το απόγευμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα “Ελευθέρια 2018” ακολούθησε με θρησκευτική κατάνυξη την πομπή της λιτάνευσης της Ιερής εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, μαζί με πλήθος κόσμου και τμήματα της νεολαίας και του στρατού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ελασσόνας.

 

Previous ArticleNext Article