Ελασσόνα

Καταγγελία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας για την απαράδεκτη τιμωρία συναδέλφου φαντάρου

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας, καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί ένας νέος φαντάρος που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, επειδή τόλμησε να συμμετάσχει και να μιλήσει σε συλλαλητήριο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο νέο συνάδελφο που ύψωσε το ανάστημά του και ανέδειξε ότι οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας μας σε στρατιωτικές αποστολές ανά τον κόσμο. Καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας κι όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ανέδειξε ότι οι πόλεμοι γίνονται για να εξασφαλίζουν κέρδη τα μονοπώλια. Ότι ανταγωνίζονται μεταξύ τους τα αρπαχτικά, γυαλίζουν τα όπλα και τα κανόνια τους για τα συμφέροντά τους, ματώνοντας τους λαούς. Αυτοί οι σχεδιασμοί είναι που απειλούν με νέα επέμβαση στη Συρία και γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας, αλλά βρίσκονται πίσω από κάθε φωτιά πολέμου, αφήνοντας πίσω σκοτωμένους, ξεκληρισμένους και πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την απαράδεκτη τιμωρία. Την ίδια στιγμή που έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και σε ένα απέραντο πεδίο βολής και βάσεων, που συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές  επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, τιμωρείται ένας στρατιώτης που, όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα, εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή της χώρας μας σε τέτοιους σχεδιασμούς και επεμβάσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση, συνολικά με την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί, προωθώντας τα γενικότερα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά και όσοι πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, μπλέκουν το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Τώρα είναι πιο αναγκαίο από κάθε άλλη φορά εμείς οι εργάτες να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις αιτίες που γεννούν τη φτώχεια, τους πολέμους, την εκμετάλλευση, τη προσφυγιά.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες των γειτονικών χωρών. Έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα για το μέλλον των οικογενειών μας. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, το κεφάλαιο και τις δυνάμεις του, που τσακίζουν τη ζωή μας και δεν έχουν κανένα δισταγμό να κάνουν πολέμους για τα κέρδη τους.

Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι εμείς με την πάλη μας να υπερασπιστούμε και να κάνουμε πραγματικότητα όσα έχουμε ανάγκη.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Previous ArticleNext Article