Ελασσόνα

Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τ.κ. Σαρανταπόρου

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς φάνηκαν και τα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Προβλήματα που έπειτα από το Νόμο που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση περί χωροταξικής κατανομής  αναγκάζει δύο μαθητές της Τ.Κ. Σαρανταπόρου να μην πάνε σχολείο, και εξηγούμαστε:

Από το Δημοτικό σχολείο Σαρανταπόρου αποφοίτησαν δύο μαθητές οι οποίοι θα έπρεπε σύμφωνα με το νόμο που ισχύει να εγγραφούν στο Γυμνάσιο Καλλιθέας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι μαθητές της Τ.Κ. εγγραφόταν στο Γυμνάσιο Ελασσόνας με αποτέλεσμα κανείς μαθητής να μην μετακινείται σήμερα στην Καλλιθέα. Για το λόγο αυτό με υπόμνημά μας στη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς , προς την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  εξηγούσαμε πως οι δύο μαθητές θα ήταν αδύνατο να μετακινηθούν στην Καλλιθέα καθώς δεν υπάρχει δρομολόγιο λεωφορείου  από το Σαραντάπορο προς την Καλλιθέα παρά μόνο στην Ελασσόνα.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως παρότι ενημερώσαμε έγκαιρα τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καμία ενέργεια δεν έγινε μέχρι σήμερα για να λυθεί το πρόβλημα αφού δεν υπήρξε μέριμνα για τη μετακίνηση των δύο μαθητών με αποτέλεσμα να μην πάνε σχολείο για τρίτη μέρα.

Θα μας εξηγήσει ο Διευθυντής του γυμνασίου Καλλιθέας για τις ενέργειες που έκανε ως όφειλε για να μην δημιουργηθεί το πρόβλημα ή μήπως δεν έκανε;

Θα μας εξηγήσει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γιατί παρότι γνώριζε το θέμα από την αρχή του καλοκαιριού  δεν μερίμνησε για να δοθεί λύση;

Μήπως  όλα γίνονται για να εξυπηρετηθούν οι εκπαιδευτικοί και τα ωράριά τους και όχι η μαθητές και οι ανάγκες τους;

Θα τους εξηγήσει κάποιος τελικά τη θα γίνει με τους δύο μαθητές;

 

O Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων τ.κ. Σαρανταπόρου

Previous ArticleNext Article