Κόσμος

Καρτέρι θανάτου – Δημοσιογράφος εκτελέστηκε έξω από το σπίτι της

Με τρεις σφαίρες, μια εκ των οποίων στο κεφάλι, δολοφονήθηκε από αγνώστους η δημοσιογράφος Γκόρι Λανκές. Της είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι της.

Η διακεκριμένη Ινδή δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Την περίμεναν έξω από το σπίτι της, στην πόλη Μπανγκαλόρ στη νότια Ινδία.

Η Λανκές, διευθύντρια εφημερίδας, ήταν γνωστή για την ανυποχώρητη, επικριτική στάση της απέναντι στην άκρα δεξιά και τους εθνικιστές ινδουιστές.

Η δημοσιογράφος άνοιγε την πόρτα του σπιτιού της στην Μπανγκαλόρ όταν οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή άνοιξαν πυρ εναντίον της.

Δύο από τις σφαίρες τους την πέτυχαν στον θώρακα και στο κεφάλι αντίστοιχα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI).

Ο κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου Καρνατάκα, δήλωσε απόλυτα σοκαρισμένος.

«Δεν έχω λόγια για να καταδικάσω το ειδεχθές έγκλημα» έγραψε στο twitter ο Σινταραμάια και μίλησε για «δολοφονία της δημοκρατίας».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Τ. Σουνίλ Κουμάρ δήλωσε ότι «άνθρωποι άκουσαν πυροβολισμούς στο σπίτι της» και πρόσθεσε «βρήκαμε άδειους κάλυκες» στον τόπο του εγκλήματος.
Κύμα δολοφονιών

Στο νότιο ινδικό κρατίδιο Καρνατάκα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα ένα κύμα δολοφονιών ακτιβιστών και πανεπιστημιακών.

Η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), τοποθετεί την Ινδία στην 136η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Previous ArticleNext Article