Ελλάδα

Καμιά συμμετοχή – καμία εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς!

Μέσα στο πλαίσιο της έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή μας, της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και της προσπάθειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να καθησυχάσει το λαό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, η επίσκεψη υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων στη Μαγνησία έχει ιδιαίτερη σημασία. Αφορμή είναι η επίσημη παραλαβή των 80 ελικοπτέρων, που αγοράστηκαν απ΄ τα παροπλισμένα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού, την Τρίτη 18 Ιούνη, στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, που θα γίνει παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη κ. Πάιατ και της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Κατάλντο.

Επίσημα, προβάλλεται πως τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, 70 OH-58D KiowaWarrior εκ των οποίων τα 10 είναι προς τα παρόν αξιοποιήσιμα και άλλα 10 τύπου Σινούκ, θα ενισχύσουν την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά, αλλά και στον Έβρο. Με συγκεκριμένες δυνατότητες «επιθετικής αναγνώρισης» είναι σίγουρο, πως θα μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία ενεργειακών δρόμων και κόμβων μεταφοράς υδρογονανθράκων. Υπαρκτών, όπως ο TAP ή σχεδιαζόμενων, όπως ο σταθμός LNG στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός αυτό συνιστά έναν ακόμα κρίκο, που δένει σφιχτότερα τη περιοχή της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και συνολικά τη χώρα μας στα ΑμερικανοΝατοϊκά σχέδια, στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη Ρωσία, γενικότερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας και ευρύτερα.

Οι συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ μετατρέπουν με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς την περιοχή μας σε μια απέραντη Αμερικανική – ΝΑΤΟΙκή βάση. Πολύμηνες  «συνεκπαιδεύσεις» με αντίστοιχα τμήματα Ελληνικών Ενόπλων  Δυνάμεων, ασκήσεις και σχεδιασμοί που μπλέκουν σχεδόν το σύνολο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της περιοχής στο αμερικανονατοϊκό άρμα. Η 111 Πτέρυγα Μάχης της Αγχιάλου έχει από χρόνια ΝΑΤΟική «πιστοποίηση», ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανέγερση ξεχωριστών εγκαταστάσεων, που θα στεγάσουν πιλότους και διοικητικό προσωπικό των Αμερικανών, πάντα στα πλαίσια των «κοινών ασκήσεων». Επίσης είναι μια πιθανή βάση για την στάθμευση των λεγόμενων ιπτάμενων τάνκερς. Όπως εξάλλου και η 110  Πτέρυγα της Αεροπορίας στη Λάρισα, απ΄την οποία εδώ και πάνω από ενάμισι χρόνο επιχειρούν τα αμερικάνικα drones…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και προχωράει παραπέρα. Βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Καθιστά την περιοχή μας και όλη τη χώρα πολεμικό στόχο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βαφτίζοντας ξεδιάντροπα την πολιτική της «αριστερή» και «προοδευτική».

Προκαλεί, γιατί παρουσιάζει την πολιτική της, ως δικαίωση της πάλης του αντιμπεριαλιστικού κινήματος και των θυσιών χιλιάδων αγωνιστών, που σύρθηκαν σε ξερονήσια και εκτελεστικά αποσπάσματα επειδή ύψωσαν ανάστημα ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ.

Η ΝΔ διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους τους «αρμόδιους», ότι το «κράτος έχει συνέχεια», δηλαδή ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική, που ακολουθείται σήμερα και στοχεύει στην αναβάθμιση της αστικής τάξης στην περιοχή, στην δυνατότητά της να κάνει μπίζνες, να συνεκμεταλλεύεται με ανταγωνιστές της το φυσικό πλούτο της χώρας ακόμα και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας.

Την ίδια γραμμή έχουν και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, συνολικά όλα τα αστικά κόμματα που αναγορεύουν το ΝΑΤΟ σε «εγγυητή και υπερασπιστή των συμφερόντων της χώρας».

Ο λαός της περιοχής μας και όλης της χώρας μπορεί να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα. Να γυρίσει την πλάτη σε όλους όσους τον αποκοιμίζουν και θέλουν να τον κρατάνε δέσμιο στη ΝΑΤΟική στρούγκα, σε όσους ισχυρίζονται ότι «το ΝΑΤΟ μας προστατεύει…», που βάζουν δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα…

Να γυρίσει επίσης την πλάτη και σε όσους ντόπιους βουλευτές, πολιτευτές, δημάρχους κλπ που επιπλέον των παραπάνω, καλωσορίζουν τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές λέγοντας «καλώς ήρθε το δολάριο…». Που οργανώνουν φιέστες και εκδηλώσεις, για να μη φύγει η Ταξιαρχία Πεζοναυτών απ΄την περιοχή γιατί η αγορά θα χάσει τζίρο…

Όλοι μαζί κρύβουν το ουσιαστικότερο πρόβλημα, που είναι η μετατροπή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια απέραντη αμερικανονατοΪκή βάση, με στόχο η ελληνική αστική τάξη να μεγαλώσει τη λεία της στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής. Ο λαός της Ελλάδας και οι γειτονικοί λαοί είναι γι αυτούς απλώς το αναλώσιμο  υλικό, κρέας για τα κανόνια, που θα αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Καμμιά εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και τα κόμματα της, που μας σέρνουν στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μας σπρώχνουν ολοένα και βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η κατάσταση αυτή είναι ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος για την ισχυροποίηση του  ΚΚΕ και εκλογικά στις ερχόμενες εκλογές. Ώστε την επόμενη μέρα με νέα ορμή να ριχτούμε στην οργάνωση της λαϊκής πάλης που θα στοχεύει στην απεμπλοκή της χώρας μας απ΄τους ΝΑΤΟΪκούς σχεδιασμούς, για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.

 

17 Ιούνη 2019

Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Previous ArticleNext Article