Ελασσόνα

Καθαρισμός, κοπή χόρτων και αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

Σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κόβοντας χόρτα, καθαρίζοντας τάφρους σε επικίνδυνα σημεία και υλοποιώντας εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αντικατάστασης και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, για τον βόρειο και νότιο τομέα του οδικού δικτύου της Π.Ε Λάρισας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: « Υπογράψαμε δυο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Η μια σύμβαση αφορά των καθαρισμό χόρτων στο οδικό δίκτυο του Βόρειου και Νότιου Τομέα της Π.Ε. Λάρισας και η δεύτερη αφορά την αποκατάσταση ζημιών, την αντικατάσταση και συντήρηση στον ηλεκτροφωτισμό της Π.Ε. Λάρισας. Σε μια δύσκολη στιγμή εμείς προσπαθούμε βρίσκουμε πόρους, συνεργαζόμαστε με τα υπουργεία και υλοποιούμε έργα. Θα ήθελα να επισημάνω, όμως, για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που δημιουργεί το γραφειοκρατικό σύστημα που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην έγκυρη κατασκευή των έργων. Καλώ, το υπουργείο και το πολιτικό σύστημα να δώσουν λύση προκειμένου να συγχρονιστούμε με την εποχή μας. Συνεπώς χρειάζεται αλλαγή του νόμου ώστε τα έργα να γίνονται στην ώρα τους και οι τοπικές κοινωνίες να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται και της μόχλευσης στην πραγματική οικονομία».

Με την παρούσα εργολαβία, προβλέπεται ο καθαρισμός και η διαμόρφωση των ερεισμάτων τάφρου, σε τμήματα εκατέρωθεν του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Λάρισας.

Συγκεκριμένα στο Βόρειο τμήμα Θα γίνουν εργασίες σε τμήματα, στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Ο. Τύρναβος – Ελασσόνα, Επ Οδό Λάρισα – Ελασσόνα – έως τα όρια του Νομού Λάρισας, στην Επ.Ο. Ελασσόνα – Αγ. Δημήτριο, Ελασσόνα – Δεσκάτη, Δαµάσι – Κουτσόχερο, Κεφαλόβρυσο – Βερδικούσια, Ροδιά – Καρυά – Γόννοι – Καλλιπεύκη, Τύρναβος – Αµπελώνας, καθώς και σε όποιο οδικό τμήµα απαιτηθεί να γίνει καθαρισμός πρανών του Δ. Τεµπών , Δ. Τυρνάβου και Δ. Ελασσόνας.

Στον νότιο τμήμα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις, στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας (έως τα όρια του Νοµού Λάρισας), στην Επ.Ο. Λάρισα- Αγιά – Αγιόκαμπο – Κόκκινο Νερό – Στόμιο -Ομόλιο, στον παραλιακό άξονα από το ύψος του Αγιοκαµπου μέχρι το Ρακοπόταμο, το οδικό τμήμα Λάρισα – Φάρσαλα και στην Επ.Ο Λάρισας – Καρδίτσας, καθώς και σε όποιο οδικό τμήμα απαιτηθεί να γίνει

καθαρισμός πρανών του Δ. Τεµπών , Δ. Αγιάς , Δ. Κιλελέρ και Δ. Φαρσάλων.

Τα ακριβή τμήματα των οδών στα οποία θα πραγµατοποιηθούν επεμβάσεις (καθαρισµός από αυτοφυή βλάστηση, κοπή χόρτων, κλάδεμα δένδρων – θάµνων καθώς και η διαμόρφωση τάφρου σε επιλεγμένα σημεία, κλπ) θα οριστικοποιηθούν μετά από υπόδειξη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας.

Previous ArticleNext Article