Λάρισα

Κέλλας: «Όχι σε δεύτερη δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Νομό Λάρισας»

«Το μεταναστευτικό είναι ένα γεωπολιτικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό θέμα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εθνικό ζήτημα. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, ούτε ότι οι μετανάστες λιάζονται την ημέρα και το βράδυ εξαφανίζονται. Ας μην ξεχνάμε πως, κατά το παρελθόν, όταν αυξάνονταν οι ροές, ο κ. Τσίπρας καλούσε τους ανθρώπους αυτούς στην Ελλάδα.»

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην TRT και τον Σωτ. Πολύζο, σημειώνοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη Μόρια με 13.000 άτομα, ενώ η χωρητικότητά της ήταν 3.000. Στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθιερώθηκαν διαδικασίες χορήγησης ασύλου διάρκειας έως και επτά ετών, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα για την επαναπροώθηση των δεκάδων χιλιάδων αιτούντων, που τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν, και επαναπατρίστηκαν μόλις 1800 άτομα.

Η Κυβέρνηση έχει ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων και θα φέρει σύντομα προς ψήφιση νέο νόμο, που θα απλοποιεί τις διαδικασίες ασύλου, μειώνοντας τα προβλεπόμενα στάδια από 4 σε 2, ενώ θα επισπεύσει τις επαναπροωθήσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Ο Πρωθυπουργός έχει αναγάγει το πρόβλημα στις πραγματικές διαστάσεις του, τόσο σε διεθνές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της αυτό το φορτίο και η κατανομή πρέπει να είναι αναλογική».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας δεύτερης δομής φιλοξενίας, στο Κυψελοχώρι, τόνισε:

«Στη Λάρισα λειτουργεί ήδη μία δομή, αυτή του Κουτσοχέρου η οποία δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια, χωρίς να μας έχει ενημερώσει κανείς. Η δεύτερη δομή του Κυψελοχωρίου απεσοβήθη. Σας θυμίζω ότι συνάντησα τον κ. Κουμουτσάκο από την πρώτη ημέρα, μόλις ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση, και με διαβεβαίωσε ότι δεν θα προχωρήσει, όπως και ο κ. Χρυσοχοΐδης που είπε ότι “το Κυψελοχώρι δεν υπάρχει στον χάρτη”».

Κληθείς να σχολιάσει το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ακύρωση της συνάντησής του με τον Ντόναλτ Τραμπ, ο κ. Κέλλας υπογράμμισε:

«Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί και ακυρώθηκε, όπως όλες οι συναντήσεις του Αμερικανού Προέδρου, λόγω της παραπομπής του.

Το ταξίδι του Πρωθυπουργού ήταν απόλυτα επιτυχημένο σε όλα τα επίπεδα. Από τις επαφές, που πραγματοποίησε, τόσο με ομολόγους του, όσο και με εκπροσώπους funds, που διαχειρίζονται 5 τρις ευρώ, ώστε να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα, έως τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και την ομιλία του στους Έλληνες της Αμερικής, στην Αστόρια, όπου εξήγγειλε την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού. Είναι η πρώτη φορά, που Έλληνας Πρωθυπουργός πραγματοποίησε αντίστοιχη ομιλία στην Αμερική».

Δείτε σχετικά αποσπάσματα εδώ: https://youtu.be/i50LCSH1skg

Previous ArticleNext Article