Λάρισα

Κέλλας: Στο ίδιο έργο θεατές με τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

“Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην έγκριση  λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στην Α’ Τάξη στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και στη Γ’ Τάξη στο ΕΠΑΛ Αγιάς”, ρωτά τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μεταφέροντας στη Βουλή την αναστάτωση που επικρατεί σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στην Επαγγελματική Εκπαίδευση στο Ν. Λάρισας.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:

Για μια ακόμη χρονιά, αναστάτωση και αναβρασμός επικρατούν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Επαγελματικής Εκπαίδευσης στο Ν. Λάρισας, από τη μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων.

Συγκεκριμένα:

Δεν εγκρίθηκε η λειτουργία του τμήματος της Α’ Τάξης του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας. Και τούτο, ενώ ο αριθμός των μαθητών που έκανε εγγραφή τον Σεπτέμβριο διπλασιάστηκε, σε σχέση με τον αντίστοιχο του Ιουνίου.

Οι μαθητές, μάλιστα, της Α’ Τάξης του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, καθώς είναι στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι, θα οδηγηθούν σε εγγραφή στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, όπου θα δημιουργηθούν δύο τμήματα.

Δεν εγκρίθηκε η λειτουργία ολιγομελούς τμήματος της Γ’ Τάξης Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αγιάς, όπου οι μαθητές, για να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους και να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι αναγκασμένοι να διανύσουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και να μετακινηθούν σε σχολείο της Λάρισας με αντίστοιχη ειδικότητα.

Καθώς, μάλιστα, η Επαγγελματική Εκπαίδευση έχει απαξιωθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια με μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Προτίθεστε να προχωρήσετε στην έγκριση των  τμημάτων της Α’ Τάξης στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και της Γ’ Τάξης στο ΕΠΑΛ Αγιάς;

 

Previous ArticleNext Article