Λάρισα

Κέλλας: «Πρωτότυπη εκπαιδευτική πρόταση, να βρει μιμητές»

«Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με μία πρωτότυπη εκπαιδευτική πρόταση, που αφορά τα πρώτα σχολικά χρόνια και προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να εξοικειώνονται με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία.»

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα το πρώτο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που έχει δημιουργηθεί σε περιβάλλοντα χώρο σχολείου, στο Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου Χαλκιδικής, προκειμένου οι μαθητές να εκπαιδεύονται με βιωματικό τρόπο στην κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε πως, τόσο το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όσο και ο λαχανόκηπος, που διαθέτει το συγκεκριμένο σχολείο, βοηθούν ώστε τα παιδιά να αναπτύσσουν οδική και περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, σημειώνοντας πως θα είναι σημαντικό για το μέλλον να επιδιωχθεί η τακτική πρόσβαση όλων των μαθητών ανά τη χώρα σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

Προσθέτως, με αφορμή την επίσκεψη, που πραγματοποίησε πρόσφατα στο συγκεκριμένο σχολείο η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σ. Ζαχαράκη, καθώς και την προσέλευσή της σε προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, κατά την οποία ενημέρωσε τα μέλη για την ενίσχυση της διδασκαλίας της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση, προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού,  προάγει την ανάπτυξη της παιδείας συνολικά.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, κ. Ευ. Παπανικολάου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, κ. Β. Μισαηλίδης, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ολύνθου, κ. Ν. Αυγέρης, αναδεικνύοντας τη λειτουργία του πάρκου και τη συνεισφορά του στο εκπαιδευτικό έργο καθώς και την απήχηση που έχει σε άλλα σχολεία της οικείας Περιφέρειας.

 

Previous ArticleNext Article