Λάρισα

Κέλλας: «Προτεραιότητα η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες»

«Η στήριξη και η ισόρροπη ανάπτυξη των δύο Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της πόλης μας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του νομού μας και της Κεντρικής Ελλάδας γενικότερα.

Κάθε παρέμβαση και σχεδιασμός, λοιπόν, πρέπει να γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση και όχι με σκοπό τη συρρίκνωση και αποδυνάμωση των δραστηριοτήτων του ενός Ιδρύματος εις βάρος του άλλου».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Νέστορα Αντωνίου, και τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Παναγιώτη Νάνο, για το θέμα της μεταφοράς της Παιδοχειρουργικής Κλινικής από το Γενικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο κ. Κέλλας δήλωσε ακόμη:

«Σε μία εποχή, που η Δημόσια Υγεία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις σε πόρους και προσωπικό, εκτιμώ ότι θα εξεταστούν με προσοχή τα περιθώρια ενίσχυσης και ανάπτυξης των δύο Νοσοκομείων, με γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Αυτό, τουλάχιστον, εισέπραξα, κατά την ενημέρωση που είχα, από τους κ.κ. Αντωνίου και Νάνο.

Σύμφωνα, δε, με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ‘’δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για μετακίνηση κλινικής’’, ενώ στόχος είναι ‘’η Θεσσαλία να καταστεί ο τρίτος πυλώνας παροχής υπηρεσιών υγείας σε νεογνά και παιδιά, σημείο αναφοράς και σημαντικός πόλος σε εθνικό επίπεδο’’.

Σε κάθε περίπτωση, η προστασία της Δημόσιας Υγείας αποτελεί για εμάς κορυφαία προτεραιότητα.

Για αυτό και παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου αυτή να διασφαλισθεί».

 

 

Previous ArticleNext Article