Λάρισα

Κέλλας: «Ο Στρατός μας θεμέλιο για την εθνική ασφάλεια»

«Σήμερα γιορτάζουμε τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου ως προστάτη του Στρατού Ξηράς και αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους στρατιωτικούς μας, που έχουν δώσει τη ζωή τους για την προστασία της Πατρίδας μας. Συγχρόνως, αναγνωρίζουμε και τιμούμε όλους τους εν ενεργεία και αποστράτους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς μας για την προσφορά και την αφοσίωσή τους στο Έθνος και το Πολίτευμα.

Ο Στρατός Ξηράς και, στο σύνολό τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας συνιστούν έναν θεσμό, που περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από τον ελληνικό λαό και αποτελεί θεμέλιο για την εθνική μας ασφάλεια.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από το Στρατόπεδο Πλαστήρα, κατά τον εορτασμό του Αγίου-προστάτη του Στρατού και τη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή, Αντιστράτηγο, κ. Κωνσταντίνο Φλώρο και τα στελέχη της 1ης Στρατιάς, προσθέτοντας:

«Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο γεωγραφικό άξονα, που διασυνδέει τη Δύση με την Ανατολή, επιφυλάσσοντας πολλαπλές προκλήσεις για τη διαπεριφερειακή και διεθνή σταθερότητα. Ακόμη και αν κάποιοι φρονούν ότι η στρατιωτική ισχύς στις διεθνείς σχέσεις περιορίζεται, οι σύγχρονοι γεωπολιτικοί και γεωοικονομικοί ανταγωνισμοί αποδεικνύουν το αντίθετο, αφού όχι μόνο αναβίωσαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά εντείνονται και δη επί του ευρασιατικού χώρου.

Η αποτρεπτική ισχύς του Στρατού μας και, συνολικά, των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί εγγύηση για την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία μας, ενώ, συγχρόνως, καθίσταται ένας σημαντικός παράγων σταθερότητας για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να εναρμονίσει την εθνική στρατιωτική στρατηγική με μία σύγχρονη υψηλή στρατηγική, που θα διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα όλες τις εξωτερικές προκλήσεις, έχοντας ως μόνο γνώμονα την προστασία του εθνικού συμφέροντος και τη διασφάλιση της ειρήνης.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Στρατηγό Φλώρο, τα στελέχη της 1ης Στρατιάς και τους στρατιωτικούς μας, σε όλη την επικράτεια, για τις υπηρεσίες, που προσφέρουν στην Πατρίδα μας καθώς και να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους στρατιώτες μας που εργάστηκαν, για να προετοιμάσουν υποδειγματικά, όπως πάντα, τη σημερινή γιορτή. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους και όλους χρόνια πολλά και ο Άγιος Γεώργιος να σας συντροφεύει πάντοτε! Χριστός Ανέστη!».

Previous ArticleNext Article