Λάρισα

Κέλλας: «Νομοθετείτε ψηφοθηρικά μέχρι και την παραμονή των εκλογών»

«Ισότητα σημαίνει πρώτιστα αναγνώριση προσφοράς. Ποιά είναι η μεγαλύτερη προσφορά των γυναικών στο ανθρώπινο γένος και στην κοινωνία μας εν γένει; Ασφαλώς η μητρότητα! Τι κάνετε για να στηρίξετε την Ελληνίδα μάνα, που αποτελεί το στήριγμα κάθε ελληνικής οικογένειας; Φέρνετε μόνο τη ρύθμιση για την άδεια ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής επτά ημερών και από εκεί και έπειτα; Απολύτως τίποτα!

Ισότητα σημαίνει, επίσης, προστασία. Πώς προστατεύεται η αξιοπρέπεια της γυναίκας στην έννομη τάξη; Υπάρχουν ποινές αυστηρές και αποτρεπτικές, για να καταπολεμηθούν η κακοποίηση, η ασέλγεια και οι βιασμοί; Ασφαλώς και δεν υπάρχουν! Και αυτό δεν αφορά μόνο εσάς, αλλά την Εθνική Αντιπροσωπεία στο σύνολό της.

Σε γενικές γραμμές, εστιάζετε στις ορολογίες της ισότητας, αλλά όχι στο περιεχόμενό της, επαναδιατυπώνοντας ιδέες και συνιστώντας συμβούλια, χωρίς να υπάρχει ουσιώδης προγραμματισμός.»

Τα ανωτέρω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ισότητα, την ιθαγένεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξαπέλυσε επίθεση προς την Κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της «νομοθετικά τερτίπια για προεκλογικές σκοπιμότητες», λέγοντας:

«Λίγο πριν το τέλος της θητείας σας, νομοθετείτε, πιστοί στο δόγμα “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης” και ψηφοθηρικά ακόμα και την παραμονή των εκλογών.

Απλουστεύετε απροκάλυπτα τις διαδικασίες απόκτησης ιθαγένειας. Ο σκοπός; Προφανής. Να αυξήσετε τα ποσοστά των ελληνοποιήσεων. Οι απαιτήσεις ελληνομάθειας παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές, ενώ η συνδρομή των προϋποθέσεων για την απονομή ιθαγένειας, τώρα θα κρίνεται μόνο με το τεστ, το περιεχόμενο του οποίου θα αποφασίζει ο Υπουργός.

Η χορήγηση ιθαγένειας σε νεκρούς τι εξυπηρετεί; Θέλετε να αποκτούν οι κατιόντες την ιθαγένεια χωρίς να μένουν στη χώρα;».

Περαιτέρω, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στις διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας:

«Η αστοχία του νομοθετικού σας έργου είναι μνημειώδης. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι φέρατε τον “Κλεισθένη”, τον οποίο τροποποιείτε εκ νέου, προτού εφαρμοστεί. Το “ράβε ξήλωνε” δεν έχει όρια και στόχος σας είναι η ακυβερνησία σε όλα τα επίπεδα.

Το πιο σκανδαλώδες είναι οι ρυθμίσεις του άρθρου 82 και οι εξαιρέσεις από την αναστολή προσλήψεων στους ΟΤΑ, δύο μόλις μήνες πριν από τις εκλογές».

Επιπλέον, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε σε άλλα σημεία του νομοσχεδίου εστιάζοντας στην τροπολογία για τις ευρωεκλογές και τις ρυθμίσεις για το διαδίκτυο, σημειώνοντας:

«Φέρατε, όμως, και κάτι πέρα για πέρα αποκράλυπτο. Την τροπολογία “Κουντουρά”, που είπε και ο εισηγητής μας, ο κ. Βορίδης, σχετικά με την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ Βουλευτή και υποψηφίου Ευρωβουλευτή.

Ορίζετε τη σύσταση “Εθνικού Εκλογικού Δικτύου” για τη χρήση του διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας. Ειδικότερα, με “Επιτροπή για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου”, θα ελέγχετε τους χρήστες του διαδικτύου; Περισσότερο για αστυνόμευση της σκέψης μοιάζει η συγκεκριμένη ρύθμιση, παρά για διαφάνεια των εκλογών, όπως διατείνεστε. Και αν, πράγματι, είστε τόσο ευαίσθητοι με τη χρήση του διαδικτύου, γιατί δεν αντιμετωπίζετε πρώτιστα το διαδικτυακό μπούλινγκ, που εξαπλώνετε διαρκώς και προσλαμβάνει εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις;».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο! Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, πολύ καλά, ότι επιδιώκετε να παραμείνετε στην εξουσία με κάθε τρόπο. Οι κάλπες, όμως, είναι κοντά και εκεί θα δείτε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Βουλευτή στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://youtu.be/rU5rpvT2Pck

 

 

Previous ArticleNext Article