Λάρισα

Κέλλας: «Νέα πνοή στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας»

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, επισκέφτηκε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ), ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για την 14η Σύνοδο της Ολομέλειας του Οργανισμού, η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 20-21 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα απευθύνει βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους συμμετέχοντες και προσκαλώντας, αντιστοίχως, τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος να δώσει το παρών στην έναρξη των εργασιών.

Επίσης, ο κ. Κέλλας έφερε εις γνώσιν του Αρχιεπισκόπου την πολυθεματική συνεργασία των 34 κρατών και των διεθνών οργανισμών, που συμμετέχουν στην ΚΣΜ, στους τομείς της ασφάλειας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, του διαπολιτισμικού διαλόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Περαιτέρω, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα επικαιρότητας.

Εξερχόμενος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μετά το πέρας της συνάντησης, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ  δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δώσει νέα πνοή στην αλληλεπίδραση Κράτους-Εκκλησίας, η οποία είναι ιδιαιτέρως πολύτιμη για τη συνοχή της κοινωνίας μας. Με τον Μακαριώτατο είχαμε, όπως πάντοτε, μία εγκάρδια συζήτηση, με αφορμή την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, που οργανώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων και στην οποία τον προσκάλεσα να απευθύνει χαιρετισμό.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας και αντανακλά την ενίσχυση της επιρροής μας στην ευρύτερη περιοχή. Κάθε μέρα που περνά, η Ελλάδα καθίσταται πιο ισχυρή συμβάλλοντας στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την προάσπιση του διεθνούς δικαίου στη διαπεριφέρειά μας».

 

Previous ArticleNext Article